sâmbătă, 7 februarie 2015

MAX MONIBI, CETĂŢEAN GERMAN DE ORIGINE IRANIANĂ:"VREM SĂ INVESTIM LA MEDIAŞ, DAR STATUL ROMÂN NU NE LASĂ!"

Societate cu tradiţie în domeniul sticlăriei, înfiinţată în anul 1922, "Vitrometan" Mediaş poate intra în orice moment în insolvenţă, cu toate că un grup de patru investitori iranieni încearcă din răsputeri să evite respectiva procedură. Preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC "Vitrometan" SA Mediaş, Max Monibi (foto), cetăţean german de origine iraniană, a declarat în exclusivitate pentru "Adevărul verde în faţă" că "pe scurt, noi vrem să investim în România, respectiv la Mediaş însă, efectiv, statul nu ne lasă. Am întreprins toate demersurile necesare şi legale în vederea modificării OUG nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, însă n-am obţinut decât promisiuni. Chiar dacă cele mai spectaculoase creşteri economice le-au înregistrat în anul precedent Turcia şi Cambodgia, am ales să investim în România, în primul rând datorită potenţialului pe care aceasta îl are, ca stat membru al Uniunii Europene.
La Mediaş, dorim dezvoltarea SC Vitrometan SA, prin creşterea cifrei de afaceri, prin găsirea de noi pieţe de desfacere şi mărirea numărului de salariaţi, însă acest lucru este aproape imposibil din cauza faptului că, ceilalţi trei asociaţi iranieni, Seyednader Forghani, Ghassem Aghdaei şi Majid Sadeghi nu au rezidenţă pe teritoriul României. Efectiv, plăţile pe care această societate comercială le are de făcut către bugetul local şi de stat, către salariaţi şi furnizori sunt mult întârziate din cauza procedurii impuse de bancă pentru verificarea de Oficiul de Spălare a Banilor, a oricărei sume de bani încasată de firmă, sau care urmează a fi plătită. După Kromberg&Schubert suntem cel mai important angajator din Mediaş, cu 208 salariaţi, cifră care ar putea creşte semnificativ, în eventualitatea depăşirii acestor bariere legislative din România. În caz contrar, ne vedem nevoiţi să lichidăm afacerea, chiar dacă, deja, am investit aproape un milion de euro şi să ne orientăm către oportunităţi din alte ţări", a spus Max Monibi care se declară îndrăgostit de ţara noastră, mai ales după ce s-a căsătorit cu o olteancă şi s-a stabilit la Rm. Vâlcea.

3 comentarii:

  1. SA MEARGA LA DOMNUL PRESEDINTE IOHANIS,SAI EXPLICE SITUATIA ,CA ATUNCI SE REZOLVA PROBLEMA IMEDIAT!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa mearga la cracita Udrea Cocos si il rezolva imediat , are relati cu tiganii si arabii .

    RăspundețiȘtergere
  3. Si carau 300 000 de euro in sac de gunio , ii duceau la banca si ii transfera in firme fantoma . Ce garantie are , prezinta ?

    RăspundețiȘtergere