joi, 5 februarie 2015

EXCLUSIVITATE - UN GRUP DE INVESTITORI IRANIENI VREA SĂ MENŢINĂ BRANDUL "VITROMETAN" CHIAR ŞI FĂRĂ SECŢIA DE CRISTAL!

Fosta intreprindere de cristal "Vitrometan" din Mediaş, unul dintre brandurile României, nu doar ale municipiului de pe Târnava Mare, se încearcă a fi "reîncărcat" de către un grup de investitori iranieni, care a preluat afacerea de la familia germanului Horst Bauling. Din păcate, legislaţia extrem de alambicată a ţării noastre faţă de capitalul şi investitorii străini, sunt pe cale de a închide definitiv o afacere care ar putea aduce beneficii importante în plan local. Preşedintele Consiliului de Administraţie al actualei fabrici de sticlă din Mediaş, germanul de origine iraniană Max Monibi (foto) a ales un alt "brand" local, "Adevărul verde în faţă", pentru a vorbi despre problemele pe care le-a întâmpinat acesta în România, ca om de afaceri.
"În calitate de funcţionar al Ambasadei Iranului la Berlin, al cărui ataşat era tatăl meu, am luat cunoştinţă despre afacerile lui Horst Bauling la Mediaş. Aflat într-un moment critic din punct de vedere financiar, acesta a decis să vândă afacerea mie şi altor trei prieteni arabi, cei care deţinem împreună 86 la sută dintre acţiunile firmei. De la preluare, am investit aproape un milion de euro, încercând să oferim locuri de muncă la câţi mai mulţi localnici. În prezent sunt peste 200 de angajaţi care lucrează mai mult pentru export, principala piaţă de desfacere devenind în ultima vreme Orientul Mijlociu. Din păcate legislaţia românească este una foarte conservatoare, care nu permite, efectiv, oamenilor de afaceri străini să investească în România. Dincolo de fiscalitatea şi corupţia despre care se tot vorbeşte, nu există un cadru legal care să ofere investitorilor străini posibilitatea de a dezvolta o afacere. Astfel, fără obţinerea unui permis de şedere în România, străinii nu pot investi mai mult de 500.000 de euro, iar în plus nicio bancă autohtonă nu doreşte să lucreze cu astfel de clienţi, care nu au girul Agenţiei Române de Investiţii Străine, o instituţie care, efectiv, a fost desfiinţată. Cu alte cuvinte Statul Român ne arată că trebuie să intrăm pe o uşă care, practic, nu există! Pot spune că România se află din acest punct de vedere chiar sub nivelul Cambodgiei, o ţară care oferă investitorilor străini scutirea de taxe şi impozite pe o perioadă de 5 ani, timp în care li se pune acestora la dispoziţie amplasamentul şi utilităţile. Personal, pentru a obţine cetăţenia română a trebuit să mă căsătoresc în România, să-mi întemeiez o familie la Rm. Vâlcea, în timp ce partenerii mei de afaceri nu beneficiază nici măcare de permis de şedere permanentă, aici. Efectiv nu ne-am dorit nicio clipă să ne îmbogăţim peste noapte în România, în condiţiile în care - spre exemplu - la Mediaş, într-un oraş în care există Romgaz şi Transgaz, angajaţii de la Vitrometan trebuie să lucreze timp de două săptămâni pentru a achita factura la gazele naturale. Să nu mai vorbim despre accize care, din cauza faptului că au fost majorate de la 30, la 55 la sută, au impus închiderea secţiei de cristal!!! Iată, în esenţă, motivele pentru care investitorii străini ocolesc România, chiar dacă acesta este un stat al Uniunii Europene", susţine Max Monibi, în interviul de mai jos, acordat în exclusivitate pentru "Adevărul verde în faţă".

3 comentarii:

  1. Da adevarat dar un investitor nu se opreste doar la cumpararea unei fabrici .trebuiesc asigurate piata de desfacere comenzi si asa mai departe .Sigur nu trebuie neglijat nici personalul care produce in speta sticlarul care oricum este pe cale de disparitie si care nuse formeaza in 3-5 ani ca in alte meserii .Si in final povestea se repeta asa se plingea si Horst Bauling si rezultatul este cel care se vede au taiat si vindut tot ce se putea au bagat banii in buzunar si au revandut .Produsele fabricate de sticlari ca asa se numesc cei care produc sticlarie manufacturata cu reclama cuvenita in afara produsele se vand foarte scump dar in tara patronii doar se pling asta pentru ca vor castiguri tot mai mari

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa zisi investitori milogi strategici , cumpara pe nimic , vinde toate fiarele si fac blocuri . Toti au in spate serviciile de securitate ale tari lor in spate , colaboreaza si cu ciubucari nostri , se cunosc intre ei . La Europa duceau bani la banca din fraude , in sacul de gunoi . ziua in amiaza mare . Timpul le rezolva pe toate .

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate ii taie limba cineva daca minte . Sa garanteze .

    RăspundețiȘtergere