marți, 13 ianuarie 2015

UPDATE: ŞOCAŢI DE GESTUL SIBIENCEI CARE ŞI-A ABANDONAT PRUNCUL LA NAŞTERE, ROMÂNII PROPUN AMPLASAREA DE PUBELE PENTRU ARUNCAREA...NOU-NĂSCUŢILOR!

O fetiţă abia născută (foto 1), în greutate de 3,6 kilograme, a fost descoperită luni seara, într-o pungă de plastic, pe treptele Spitalului European "Polisano" din Sibiu. Întâmplarea a produs valuri de emoţii în rândul opiniei publice care, fie a condamnat gestul denaturatei mame, fie a apreciat faptul că aceasta nu a ucis la naştere "boţul" de carne din pântece. În spaţiul virtual au fost lansate imediat tot felul de ipoteze despre identitatea femeii, mergându-se până la "suspiciunea rezonabilă" că ar fi vorba despre un cadru medical, fără posibilităţi materiale de a-şi întreţine fiica!!! Indignaţi de gestul reprobabil al sibiencei, românii înzestraţi cu umor macabru au propus ca în cadrul colectării selective a deşeurilor să fie amplasate şi pubele pentru...nou-născuţi (foto 2).
Foarte muuţi români s-au arătat însă extrem de preocupaţi de soarta micuţei abandonate, în condiţiile în care sistemul oferă şanse de "reabilitare" unor astfel de mame denaturate şi nicidecum înfierii imediate a nou-născutului!!! În urmă cu aproape 8 ani, pe când eram corespondent pentru judeţul Sibiu al cotidianului Libertatea, am luptat din răsputeri ca Lucian Verbiceanu, un student în vârstă de 30 de ani din Cisnădie care găsise în ghena de gunoi un nou-născut de sex masculin să-i fie încredinţat, în mod legal acestuia!!! A fost însă preferat plasamentul micuţului, cel care în final a fost adoptat de un asistent maternal din Dobârca, în speţă, familia Cunţan. Singura consolare a studentului sibian a fost aceea că micuţului din tomberon i-a fost atribuit prenumele salvatorului său, respectiv Lucian!

UPDATE:

După trei zile, mama fetiţei şi-a deconspirat identitatea şi a mers la spital să se intereseze de soarta bebeluşului. Imediat, a fost întocmit certificatul de naştere al fetiţei abandonate, DGASPC Sibiu depunând toate diligențele ca înregistrarea să fie făcută cu celeritate. Specialiștii instituţiei au purtat discuții cu mama, iar acesta a declarat că dorește să se ocupe de creșterea și de îngrijirea minorei, din momentul în care starea de sănătate le va permite externarea. Concret, în momentul în care vor părăsi unitatea sanitară, mama și fetița vor locui pe raza municipiului Rm.Vâlcea, la fata cea mare a acesteia, în vârstă de 25 de ani, care a dat asigurări că se va ocupa și le va sprijini moral și finaciar. Aşa cum a precizat putătorul de cuvânt al DGASPC Sibiu, având în vedere că domiciliul mamei este pe raza județului Vâlcea și că aceasta intenționează să se întoarcă împreună cu minora, pe raza județului mai sus menționat, DGASPC Sibiu va solicita instituţiei omoloage din judeţul vecin, monitorizarea cazului precum și instituirea unei posibile măsuri de protecție în situația în care mama nu se va ocupa în mod corespunzator de creșterea și îngrijirea bebelușului!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu