miercuri, 28 ianuarie 2015

INCREDIBIL - LA MEDIAŞ, SUNT ZILE ÎN CARE NU EXISTĂ MEDIC LA "URGENŢE"!

Atitudinea critică a administratorului blogului "Adevărul verde în faţă" legată de Centrul de Primire Urgenţe (CPU) din cadrul Spitalului Municipal Mediaş a stârnit reacţii vehemente din partea celor care fac parte din sistem, în speţă cadrele sanitare. Considerând că e firească şi de bun simţ publicarea punctului de vedere al unei persoane autorizate din branşă, prezentăm în continuare mărturiile unui viitor medic Radu Adrian Ciora (foto facebook), aşa cum au fost "furnizate" de către domnia-sa (facsimil). De-a dreptul incredibile, reies din context, două afirmaţii: pacienţii ori aparţinătorii legali ai acestora sunt bătuţi periodic de agenţii de pază ai spitalului, mai mult...preventiv pentru a fi evitată agresarea medicilor de către cei deveniţi recalcitranţi.
Pe de altă parte, Radu Adrian Ciora susţine că la CPU sunt zile în care pur şi simplu nu există medic care să preia cazurile: "Am uitat sa mentionez. In fata la CPU e un tabel ( urgente de grad 0-1-2). Fiecare pacient are obligatia sa-l citeasca si sa ia la cunostinta despre ceea ce scrie in el. Referitor la batai, va poftesc in CPU sa vedeti cum se lucreaza. Nu mi se pare corect ca dupa 6 ani de medicina si alti 5 ani de rezidentiat sa fii injurat, scuipat sau chiar batut de un "pacient" sau apartinator ( dar despre asta nu se vorbeste si nu se scrie pe internet). Cand poftesti bolnavul sau apartinatorul afara, sa astepte, acesta devine violent ( nu i se pare corect ca sa astepte, nestiind ca inauntru sunt alte cazuri, mult mai grave). Devin agresivi iar medicii si asistentii sunt nevoiti sa cheme paza, altfel sunt batuti. Cazurile de urgenta sunt prioritare!!! Nu cred ca un pacient cu infarct miocardic a fost agresat sau nu i s-au acordat ingrijirile medicale necesare. Chiar nu cred.Atitudinea pacientilor veniti in urgenta si dezinformarea lor ii determina pe tinerii medici sa fuga de specialitatea Medicina de Urgenta. Nu e vina medicilor si nici a pacientilor ca CPU Medias are o lipsa acuta de personal. Nu e vina lor, ca in CPU sunt zile fara medic!". Iată, aşadar, de ce e nevoie de o alternativă la actualul CPU!!!

3 comentarii:

  1. DOMNULE VIITOR MEDIC SPECIALIST . Un medic este bun intre 35 si 45 ani maxim 50 , dupa care devine profesor poate bun , dar nu mai poate opera .Am avut o nenorocire la spital si medicul specialist a dat diacnosticul cu ; suspiciune de fractura ......... ...... se vedea clar ce este dar nu avea voie sa spuna FERM dupa constinta si profesionalizm diacnosticul . am fost cu salvarea Urgenta la Sibiu acolo ma plimbat o noapte prin spital ca nu mwergeau lifturile si faceau controle de urgente in alt cabimet si eu stateam < dea prostul > sa vina un doctor dar cond am veenit erau 4 si 3-4 asistente si au disparut . Asa sa le ajute dumnezeu . Eu stiam diacnosticul de la alti medici din tara si au jis sa vin prin orce mijloc la ei . Mai plimbat 7-8 zile ca nu merg aparatele rmn si altele am platit la salvari si plimbari la particulari . Dupa care au disparut dosarele actele modificate , etc . asa sa le ajute dumnezeu . Am scris la spitalul din care face-ti parte 2-3 luni sa-mi dea dicnosticul comstatat si cine a semnat . ERA SECRET TOT . Cind am venit nu vrea sa scrie nimic ca nu au voie fara director si sa intrebe la politie daca e bine si ce sa scrie si semneze . Asa sa le ajute dumnezeu . Orce medic ca dumneavoastra daca vrea sau obsearva ceva nu are voie sa spuna direct fara aprobarea PROFESORULUI sau a DIRECTORULUI . Este o tacere nescrisa . Stiu . Am avut o problema in familie si era doctora , iar tata ei a fost accidentat de un camion cu remorca . Am ajuns la spital si ei ii pusese aparate lui tatal sa respire si inima . Ei nu aveau curajul saopereze era noapte , aparatele lucrau alandala la respiratie si ei la operat la un picior ca era putin luxat , iar doctora ficasa spunea pe hol ca are la inima , respiratie ceva si sa-i dea voie sa vada si opereaza sau da concursul , degeaba au chemat paza . Pacientul a murit pina dimineata . De atunci spitalul la care lucra , a pierdut mina doua la operati . Dar am fost la un medic bun prin cunostinte si cind auzit de tatal meu veteran de razboi si am aratat actele si simtomele , vrind sa vin la consult , a zis ca vine el acasa . a venit , a consultat si mia dat retete si medicatia . I-am dat un plic pentru tot , cu multumiri , sa uitat si mi-a dat jumatate inapoi . I II MULTUMESC . Asa sa-i ajute dumnezeu , sa-i dea sanatate , pentru corectitudine si respect . Cind eram mic intr-un cartier , era o moasa , cu care sa nascut toti copiii si ne mai inbolnaveam , venea saraca la 4 - 6 ore si facea injecti si medicati , ii dadea , fiecare ce putea . Si cind ieseam de la scoala , ea venind spre casa toti copii ii jiceam < SARUT MINA MOASA > Dumnezeu sa o aiba in grija si suflet .

    RăspundețiȘtergere
  2. DOMNULE MEDIC DATORITA ACESTILOR OAMENI PRINTRE BRESLA MEDICILOR ACEL COPIL DE 11 ANI ATUNCI ARE 2 ( DOUA ) CIOCURI CRESCUTE PE COLOANA VERTEBRALA SI VA AVEA REPERCURSIUNI TOATA VIATA . SAU INJOSIT LA UN COPIL NEVINOVAT PRIN NECORECTITUDINEA SEMENILOR NOSTRI . AU LASAT ORCE SIMT AL DATORIEI SI JURAMINTULUI DEPUS FATA DE SEMENI , CU COMPLICITATEA ALTOR MAFIOTI , CUNOSCIND CHIAR DE LA EI CA SE VA FACE O MAGARIE , O DETURNARE DE DOSAR , FATA DE UN COPIL . IN LOC SA AIBA GRIJA SI SA INCURAJEZE UN COPIL , EI IN GRUP TERORIZA UN COPIL , INCLUSIV LA SCOALA , SAU ACASA . INCLUSIV PROTECTIA COPILULUI DIN ORAS IN VREMEA ACEI , SAU SA FACA O DISCUTIE DE INCURAJARE SAU PHIHOLOGICA , CU UN COPIL OROPSIT , NEAJUTORAT .. ORASUL ESTE MIC SI ORI UNDE MERGI SIECARE SE CONOASTE CU ALTUL . TOTUL SE INVIRTE INTRE RUDE SI PRIETENI , VECINI , MAI ALES DACA ESTI NOU VENIT , PATRUNZI GREU IN CERCUL LOR . VA ROG DACA DEVENITI UN MEDIC BUN SI CORECT FACE-TI DATORIA DE A AJUTA OAMENI , SEMENI . STIU CA ESTE FOARTE GREU IN JUNGLA SOCIETATI NOASTRAE . STIU . VA DORESC SUCCES IN TOATE SPERANTELE .. ASA SA LE AJUTE DUMNEZEU .

    RăspundețiȘtergere
  3. Fratele meu domnule doctor acum 2 luni a facut raze la plamani in spitalul din Medias si in urma aspectului aparut pe acel film fratele meu ar fi ajuns la Sibiu la TBC, norocul lui a fost ca a mers la un cabinet privat si facut razele din nou iesind perfecte ... de asta ce sa mai spui ... ar fi facut tratament de TBC fara sa aiba boala respectiva plus de asta in Sibiu la TBC nu e spital, e mai rau ca intr-un bloc dintr-un cartier marginas, se bea, se fura, se bat cu cutite, multi dintre "pacienti" sunt defapt boschetari care nu au unde sa locuiasca asa ca stau in spital fara sa faca tratament, sa nu mai vorbim de mancare care este infecta, curatenie? Nu exista acest cuvant in dictionarul angajatilor de acolo ... Mai vreti exemple ... am o tona ...

    RăspundețiȘtergere