miercuri, 29 octombrie 2014

CUTREMURĂTOR: DACĂ N-AR FI EXISTAT "REGELE VINULUI", CARE SĂ O TRIMITĂ LA CERURI, "MINUNEA" BLONDĂ CU OCHI ALBAŞTRI AR FI ÎMPLINIT 10 ANI!

"Pe cerul albastru/Mă strigă o stea/Să intru în hora/De îngeri cu ea:/Sub dalbele aripi/Mă rog pentru voi.../De ce n-am putere/Să vin înapoi?!/S-aduc alinare/Părinţilor mei,/Să-i vindec de lacrimi/Zburdând printre ei", acesta e epitaful încrustat cu lacrimi pe lespedea neagră şi rece precum sufletele împietrite şi cernite ale părinţilor Lidiei Sereşanu, fetiţa ucisă pe şosea, în Şaroşu pe Târnave, de Claudiu Necşulescu cel supranumit "regele vinului". Reamintim cititorilor că, în seara de 21 august 2013, omul de afaceri în speţă, aflat la volanul limuzinei sale Mercedes, a spulberat, pe o porţiune de drum în lucru, două fetiţe, în vîrstă de 8 şi 12 ani, respectiv Lidia Sereşanu şi Iulia Oltean, iar nici până în prezent acesta nu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă!!!
În seara aceasta a fost din nou jale mare în familia Sereşanu care, a aniversat 10 ani de la naşterea Lidiei nu la o masă îmbelşugată şi chicotind de fericire ci, printre cruci, în cimitirul din sat. Iar asta pentru că un şofer iresponsabil i-a interzis micuţei prezenţa la...propria petrecere!!! A fost o zi extrem de tristă, pentru că nu au "curs" urările, aşa cum ar fi fost normal ci mesajele de compasiune şi condoleanţe pentru plecarea prematură a Lidiei într-o lume, nu se ştie dacă mai bună, însă cu siguranţă mult mai dreaptă. Adică acolo unde "Supremul Judecător" nu are clemenţă faţă de cei care au greşit şi nici nu poate fi vreodată corupt! De menţionat că pagina de Facebook creată în memoria Lidiei a fost astăzi actualizată cu sfâşietoarea "aniversare" de zece ani a micuţei, care acum zburdă printre îngeri!

marți, 28 octombrie 2014

REVOLTĂTOR: ADMINISTRATORUL SPECIAL ÎNCASEAZĂ 6.500 LEI LUNAR, ÎN TIMP CE ANGAJAŢII SC GOSPODĂRIA COMUNALĂ SA MEDIAŞ N-AU MAI PRIMIT NICIUN LEU DE LUNI DE ZILE!

Intrigat şi indignat de faptul că, de curând, consilierii locali au aprobat acordarea unei îndemnizaţii lunare de 6.500 lei brut, din bugetul local al Mediaşului, ex-directorului general (devenit între timp administrator special) al SC "Gospodăria Comunală" SA, Lavinia Panu (foto), un fost angajat al operatorului public de drumuri, exasperat că nu si-a primit nici până în prezent cele patru salarii promise de city-managerul Csaba Orosz, a ales să-şi verse năduful, apelând la "Adevărul verde în faţă", cu rugămintea ca, de teama unor eventuale represalii, să nu-i fie dezvăluită identitatea! Iată aşadar, mai jos, integral şi fără niciun comentariu, "epistola" remisă spre ştiinţa celor care mai pot face ceva pentru respectivii angajaţi, ce au "aniversat" deja un an de când n-au mai văzut niciun leu de la locul de muncă: "Sunt un fost angajat la Gospodaria Comunala Medias si va scriu pt. ca m-am saturat de atata batjocura si chiar nu stiu ce sa fac unde sa ma mai duc...disperarea isi spune cuvantul plus ca, se pare, aproape nimeni din oras nu a dat nici macar o mana de ajutor. Doresc ca acest mesaj sa fie, macar unul de informare, motiv pentru care consider ca nici nu are atata importanta numele meu. Angajatii Gospodariei Comunale au fost mintiti cu nerusinare in repetate randuri exista in presa articole si declaratii cu fel si fel de promisiuni despre salariile restante pe care majoritatea nu le-au primit, eu am ramas cu restanta de anul trecut din noiembrie si pana in iunie inclusiv. Sunt multe nereguli si ma mira cum D-zeu nimeni nu spune nimic si nu face nimic mai ales ca a mai fost Curtea de Conturi, DNA-ul, si sunt atatia implicati intr-o mizerie ordinara. Ca fapt divers intr-un articol se spunea ca angajatii vor primi 3 salarii medii brute pe economie pentru ultimele 3 luni dinaintea intrarii in insolventa, bani care veneau aproape "gratis" de la stat din fondul de garantare. Acest lucru nu s-a intamplat si nici nu se va mai intampla deoarece dosarul legat de Fondul de Garantare a fost respins la Sibiu! Rusine mai mare decat asta nu cred ca exista pe fata planetei...si atatea ar mai fi de spus incat nu mi-ar ajunge paginile virtuale de pe facebook... E vorba de atata nesimtire, nerusinare si invarteli la nivel inalt incat mi-e pur si simplu scarba, mai ales ca totul s-a rasfrant asupra unor oameni nevinovati care au mers atata timp la serviciu in speranta ca, totusi, ceva bun se va intampla, dar au fost mintiti mereu!!!"

joi, 23 octombrie 2014

(ŞASE DIN NOU!) LA MEDIAŞ, DOAR ÎN PRIPĂ, PONTA ŞI A LUI SUITĂ: "A TRECUT ACCELERATUL ŞI A-MPRĂŞTIAT RAHATUL!"

Având în vedere succesul fulminant de care s-a bucurat preambulul vizitei premierului Victor Ponta la Mediaş (postarea de ieri înregistrând aproape 7.000 de vizualizări!!!), "Adevărul verde în faţă" le dezvăluie cititorilor, în aceeaşi manieră, "culisele" celei de-a doua "descălecări" a primului ministru şi a alaiului său în "capitala" gazului metan!

1. A-nceput de ieri să cadă,

Deşi nici nu vrea să creadă,

Victor Ponta, în sondaje,

Ca un lift între etaje.

2. Cunoscut ca un cal breaz

Pe popor îl ţine treaz

Cu pomeni electorale

Şi gafe monumentale!

3. Roşu ca un ardeiaş

Zis-a Ponta la Mediaş:

"Nu faceţi atâta caz,

Nu m-ating de-al vostru gaz!"

4. Nu vă iau decât profitul

Vă las pâinea şi cuţitul.

Staţi cu Romgaz şi Transgaz

Ca oltenii cu-al lor praz!

5. Ioan Rus, a dat din gură:

"Şase luni şi-aveţi centură!"

Voi să faceţi rost de fete

De TIR-iste...cucuiete!

6. Şi-apoi plecară haiducii

Şi-i priveau ca hăbăucii,

Pesedeii din oraş,

În frunte cu un...Arcaş!

miercuri, 22 octombrie 2014

ŞASE: PESEDEII ÎN EXTAZ, VINE PONTA LA "TRANSGAZ"!

1. Am o veste de tot hazul,

Chiar de v-apucă necazul:

Vine Ponta la "Transgaz",

Doar are destul răgaz!

2. Şi fiindcă se crede zeu,

Calcă omul şi-n muzeu.

Nu-al figurilor de ceară,

Ci al gazelor de-afară.

3. Pesedeii mititei,

Roşii şi ca vai de ei,

Lângă şef vor sta în limbă

Cât prin Mediaş se plimbă!

4. Vor fi doar ochi şi urechi,

Cum erau la şeful vechi.

Ăla împuşcat în cap,

Cel sinistru şi satrap!

5. Aşadar, dacă e joi,

Cam în jur de ora doi,

Vine Ponta ca să vadă

Pe localnici cum să-i ardă.

6. Mai întâi la buzunare,

C-are omul foame mare.

Apoi vrea pe gaz acciză,

Că-i partidu-n mare criză!

marți, 21 octombrie 2014

DEMERS FĂRĂ PRECEDENT ÎN ROMÂNIA: "ADEVĂRUL VERDE ÎN FAŢĂ" VA SESIZA D.N.A ÎN LEGĂTURĂ CU ASPECTE DUBIOASE DIN ACTIVITATEA PREŞEDINTELUI PSD MEDIAŞ!

În contextul în care lideri marcanţi ai Partidului Social Democrat au ajuns să fie anchetaţi de procurorii DNA, pentru fapte de corupţie, rămâne un mister faptul că deşi "baronul" Ioan Cindrea conduce, la Sibiu, "ciuma roşie" de pe vremea "bunicuţei", Direcţia Naţională Anticorupţie n-a ajuns până în prezent şi la acesta, sau măcar la organizaţia social-democraţilor medieşeni. "Adevărul verde în faţă" a intrat în posesia mai multor documente, din care rezultă "suspiciunea rezonabilă" că o serie de acţiuni ale preşedintelui PSD Mediaş, senatorul Viorel Arcaş, s-ar fi situat dincolo de limta legalităţii, motiv pentru care, în zilele următoare, va sesiza DNA. Respectiva intenţie a aparţinut, iniţial, fostului consilier local (exclus din PSD), Eugen Grozav, însă pentru că acesta continuă să ezite în ducerea la îndeplinire a dezideratului în speţă (în speranţa că va fi reprimit în rândurile singurei formaţiuni politice cu care s-a identificat) demersul domniei-sale va fi preluat de "Adevărul verde în faţă". Aşa cum "trubadurul" Ioan Ivan, angajat la SNTGN "Transgaz" SA Mediaş a fost identificat cu societatea civilă atunci când s-a pus în discuţie organizarea unui referendum pentru demiterea primarului, Teodor Neamţu, tot aşa un blogger poate fi asimilat cu aceeaşi societate civilă din municipiul de pe Târnava Mare. De menţionat că, denunţul ce urmează a fi făcut de "Adevărul verde în faţă" la DNA, va fi unul la vedere, prin publicarea - în facsimil - a tuturor motivelor care au condus la sesizarea respectivei instituţii, o parte dintre acestea fiind deja cunoscute de către cititorii blogului! Una peste alta, demersul în speţă se constituie într-un gest de conştiinţă civică menit a afla (de către opinia publică) dacă într-adevăr unul dintre liderii locali de partid (probabil cel mai bogat din Mediaş!) reprezintă o persoană corectă şi onestă, în contextul în care percepţia personală despre parlamentarul sibian este una total defavorabilă acestuia!

Soarta lui Ioan Cindrea se decide după alegerile prezidenţiale

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, judecat în prezent de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru conflict de interese îşi află soarta după alegerile prezidenţiale. Instanţa supremă a acordat un singur termen în cauză, respectiv 26 noiembrie, pentru audierea inculpatului, a celor doi martori propuşi de acesta şi administrarea probei cu înscrisuri. Aşadar, timpul se scurge implacabil: tic-tac, tic-tac...

duminică, 19 octombrie 2014

EXCLUSIVITATE - ULTIMUL MECI LA GAZ METAN MEDIAŞ, DUPĂ ALTE DOUĂ PUNCTE LA "PASIV" PENTRU DULCA CRISTIAN!

Se ştie de când lumea că şi răbdarea are limite, iar prestaţiile fotbalistice ale clubului-fanion de pe Târnava Mare, Gaz Metan Mediaş, sub comanda lui Dul(CA C)ristian au depăşit demult orice limită de suportabilitate. Aşa se face că după alte două puncte la "pasiv" înregistrate după partida de duminică, dintre "alb-negri" şi Astra Giurgiu (foto), am decis că aceasta a fost ultima partidă la care am mai aistat. Nu este nicidecum o decizie la cald, pentru că, atât ca jurnalist cât şi ca simplu spectator m-am simţit de prea multe ori dezamăgit sau chiar umilit de un antrenor pentru care Liga I reprezintă o pălărie mult prea mare. Medieşenii merită infinit mai mult decât ceea ce le oferă în momentul de faţă cuplul de ageamii Horoba-Dulca. Gestul administratorului blogului "Adevărul verde în faţă" ar trebui urmat şi de adevăraţii fani ai echipei. Pentru că, e total nefiresc ca aceştia să gireze la nesfârşit un antrenor care nu e nici tehnician, nici tactician şi nici psiholog, deşi ar trebui să fie toate la un loc. Un adevărat tehnician ştie să aleagă şi să-i aşeze în teren pe cei mai în formă jucători, un tactician e capabil de strategii în funcţie de adversar, iar un fin psiholog cunoaşte trucuri de motivare a propriilor elevii şi nu de pedepsire discriminatorie pentru gafe similare ale portarilor Pleşca şi Buchta.
La Mediaş, de multă vreme se aude pe la colţuri că fotbalul nu mai e un joc, un spectacol agreabil ci pur şi simplu o afacere exclusivă pentru trioul Ioan Horoba - Cristian Dulca - Dan Matei, cel care stabileşte primul "unsprezece" în funcţie de câţi bani încasează aceştia de la jucători. Şi tind să cred că nu e deloc o "legendă" din moment ce, în ultima perioadă, au tot fost legitimate la echipă veritabile petarde care n-au evoluat nici măcar un singur minut în tricoul "alb-negru". În plus, să ai -5 în "clasamentul adevărului" când, în municipiul de pe Târnava Mare, nu a poposit decât o singură echipă mai acătării, respectiv Astra Giurgiu, e deja prea mult!!! Personal, am urmărit evoluţia echipei Gaz Metan Mediaş (inclusiv în liga a III-a!!!) de vreo 35 de ani şi pot afirma că niciodată n-am fost mai decepţionat de un antrenor al echipei aşa cum am fost - şi sunt - de Dulca Cristian. Aşadar, la revedere, Horoba(rat) şi Dulca(tastrofă), oriunde v-aţi afla!!!

joi, 16 octombrie 2014

BARONII "CIUMEI ROŞII" - "ÎNGHESUIŢI" LA D.N.A.! SE SPARGE "BUBOIUL" ŞI ÎN PSD-UL SIBIAN?

Aproape cu fiecare zi ce trece, Direcţia Naţională Anticorupţie (D.N.A.) "devoalează" pagini întregi din dosarul marii corupţii din România, unde protagonişti sunt, de regulă, "baronii" de ieri, de azi şi dintotdeauna ai PSD-ului. Consideraţi până nu demult intangibili, Adrian Năstase, Miron Mitrea, Viorel Hrebenciuc, Marian Oprişan, Ecaterina Andronescu ori Ilie Sârbu au ajuns puşcăriaşi sau puşcăriabili notorii ai "ciumei roşii", fiind vizaţi în mod exclusiv pentru fapte de corupţie! Surprinzător a rămas faptul că, ani de zile, pe liderii organizaţiilor municipale (din Sibiu şi Mediaş) ai PSD, nu i-a deranjat nimeni nici măcar cu o...floare! Şi, nici pe departe, nu se poate spune că sunt cei mai curaţi politicieni din România. Astfel, după ce, în timpul guvernării CDR, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean şi al PSD Sibiu, Ioan Cindrea, a reuşit să transfere pe numele mamei sale toate afacerile personale, scăpând basma curată după ce intrase în colimatoriul anchetatorilor, acesta a ajuns să fie convins că, orice matrapazlâcuri va face, nu i se va clinti niciodată vreun fir de păr de pe cap. Angajarea soţiei sale, Amalia, în cadrul biroului parlamentar, în precedentul mandat electoral, a fost socotit un mizilic, până când acesta a intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate. Iar până la prezentarea în instanţă n-a mai fost decât un pas. Practic, e o chestiune de zile până când, cel mai probabil, Ioan Cindrea va fi condamnat şi, pe cale de consecinţă, scos din viaţa politică, cercetarea judecătorească în cazul său, pentru conflict de interese, începând miercuri 15 octombrie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Şi, aproape neîndoielnic, ca într-un pricipiu al dominoului, va "cădea" apoi şi preşedintele PSD Mediaş, senatorul Viorel Arcaş, aflat de un deceniu în respectiva funcţie.
Pentru că, dacă în România orice e posibil, nu e şi normal ca un fost director economic la SC "Automecanica" SA Mediaş să contrasemneze contracte fictive de împrumuturi CAR, pentru foşti angajaţi, iar contabila Cornelia Margareta Laurenţiu (foto 2) să-şi însuşească (la nivelul anilor 1996-1998), imensa sumă de 140 milioane de lei vechi, iar acesta să fie exonerat de orice răspundere. După cum anormală (şi poate şi ilegală!!!) este şi obţinerea, de către acelaşi personaj, a unei suprafeţe de teren din incinta fostei intreprinderi unde a activat ca director economic, pentru construirea unui spaţiu comercial, care doar într-un singur an i-a adus (potrivit declaraţiei de avere) un venit de aproape un miliard de lei vechi! Oare cât de normală (şi legală) este folosirea după bunul plac al preşedintelui PSD Mediaş, a cotizaţiilor, donaţiilor ori a sponsorizărilor pentru partid? Şi, în fine, cât este de corect (cel puţin din punct de vedere moral) să impui votarea de către doi dintre consilieri PSD (Eugen Grozav şi Eugen Moraru) cu alte opţiuni iniţiale a unui proiect de hotărâre (cel legat de Asociaţia "Goscom") care frizează penalul şi apoi să te disculpi susţinând senin că: "eu, unul, n-am ştiut"!? Cât va mai dura, oare, până când se va sparge "buboiul" şi în PSD-ul sibian?!

UPDATE:

Într-o nouă conferinţă de presă, senatorul Viorel Arcaş i-a acuzat pe reprezentanţii ACL că ar fi distrus bannerele prezidenţiabilului PSD. Oare, parlamentarul sibian, nu a realizat până acum că "tizul" său este...căzut în cap?!!!

marți, 14 octombrie 2014

ALO, PSD MEDIAŞ, TOT BĂSESCU E DE VINĂ PENTRU FAPTUL CĂ VICTOR VIOREL PONTA A FOST OFIŢER ACOPERIT AL S.I.E?

O dată cu postarea despre Robert Turcescu şi diversiunea acestuia de pe blogul personal, "Adevărul verde în faţă" anticipa că rămăsese doar o chestiune de zile până când şeful statului, Traian Băsescu, avea să deconspire statutul de ofiţer acoperit al prezidenţiabilului PSD, Victor Viorel Ponta, lucru pe care l-a şi făcut într-o zi cu ghinion (pentru unii!), respectiv seara de 13 octombrie. Absolut toate informaţiile dar şi speculaţiile ori suspiciunile despre racolarea actualului premier de către serviciile de spionaj, convergeau spre persoana fostului procuror supranumit de către puşcăriaşul Adrian Năstase drept "Micul Titulescu". Era cât se poate de evident că un "neica-nimeni" din branşa magistraţilor, cu doctorat în drept obţinut prin plagiat, acuzat în plus de faptul că l-ar fi "sinucis" pe procurorul Cristain Panait, e vorba de imberbul care a plecat pe "sponci" din ţară, spre a-şi serba majoratul furând din hipermarketurile pariziene, nu putea accede decât "ajutat", în vârful ierarhiei politice din România.
"Cazul Victor Viorel Ponta" este de o gravitate extremă pentru că scoate în evidenţă faptul că actualul premier n-a fost niciodată în slujba poporului român ci al unor forţe oculte interesate de căpătuială precum şi de crearea de diversiuni şi anarhie. În acest context lovitura încasată de PSD în plină campanie electorală este una devastatoare. Oricum aflată pe un trend descendent, respectiva formaţiune politică va suferi, foarte curând o adevărată "implozie", lucru care nu poate fi decât benefic pentru România, pentru că va conduce la o oarecare "epurare" a clasei politice, în anii care vor urma!!! Iată aşadar un nou motiv pentru care am urât dintotdeauna formaţiunea politică în speţă, capabilă doar de malversaţiuni, de abuzuri şi de corupţie! Alo PSD Mediaş, domnilor "Sagittarius" şi respectiv "Picolo Ninja", cum digeraţi faptul că "şeful suprem" este doar un om de paie care merită doar oprobiul public şi nicidecum cea mai înaltă demnitate din stat? Evident că e doar o întrebare retorică, senatorul Viorel Arcaş şi deputatul Gheorghe Roman fiind la rândul lor doar nişte simple marionete, fără personalitate şi caracter! În încheiere, domnule preşedinte al PSD Mediaş v-aş ruga să nu omiteţi ca - la următoarea dumneavoastră conferinţă de presă - să menţionaţi faptul că acelaşi Traian Băsescu e vinovat pentru că Victor Viorel Ponta a fost ofiţer acoperit în perioada 1997-2001! Până atunci, "Adevărul verde în faţă" le prezintă cititorilor săi, în numai 8 minute, cine este de fapt Victor Viorel Ponta!

EXCLUSIVITATE - UN FOST ŞEF AL I.P.J. SIBIU "REZOLVĂ" DOSARE PENALE CHIAR ŞI LA PENSIE!

Chiar dacă anchetatorii încearcă să ţină cât mai mult posibil la "dospit" dosarul penal dentru ucidere din culpă al "regelui vinului", Claudiu Necşulescu, cel care în seara de 21 august 2013, aflat la volanul unei limuzine Mercedes, a omorât, pe raza localităţii Şaroşu pe Târnave, două fetiţe, respectiv pe Delia Sereşeanu (8 ani) şi pe Iulia Oltean (12 ani), continuă să iasă la iveală amănunte "de culise" de-a dreptul incredibile! Astfel, singurul martor ocular onest şi incoruptibil al evenimentului cu pricina, cetăţeanul german Michael Harth, răspunzând unui interogatoriu în faţa preşedintelui poliţiei din Berlin (facsimil) a declarat, printre altele, că "la două zile de la accident, în faţa casei noastre de vacanţă din Cund a oprit o maşină neagră din care au coborât doi bărbaţi şi m-au întrebat dacă sunt Michael Harth. Nu mi-au spus numele lor dar au menţionat că sunt reprezentanţii şoferului implicat în accident, precizând în acelaşi timp că respectivul şofer vrea să ne invite la vinăria sa din Jidvei. Apoi unul dintre cei doi ne-a adus o ladă de vin, pe care însă am refuzat-o. Puţin mai târziu, după plecarea celor doi, am primit un telefon de la un domn Hauptmann, prin care eram invitat să mă prezint la poliţia din Mediaş pentru declaraţii, în prezenţa unui traducător autorizat. Am fost surprins de acea chemare seara, la poliţie, motiv pentru care am sunat la Ambasadă. Am fost sfătuit să merg direct la poliţie şi m-am conformat. Menţionez că domnul Hauptmann nu era acolo şi nici nu l-am văzut niciodată. Pot spune că, la poliţia din Mediaş ne-am simţit puţin intimidaţi pentru că erau cel puţin patru persoane civile care aveau de-a face cu autorul accidentului, prezent şi el acolo. N-a venit însă niciun traducător autorizat, aşa că, după o jumătate de oră, am decis să plecăm de acolo".
Surse din cadrul anchetei au declarat, în exclusivitate pentru "Adevărul verde în faţă" că una dintre cele patru persoane civile era fostul şef al IPJ Sibiu, Nicolae Gheorghe Şuteu (foto), originar din Dârlos. În fapt, acesta s-a învârtit tot timpul în jurul lui Claudiu Necşulescu încercând, mai mereu, să tragă sfori!!! De altfel, Ioan Sereşeanu, tatîl micuţei moartă pe loc în accident, l-a recunoscut pe Şuteu ca fiind cel care s-a prezentat drept "fost procuror din Alba", cu toate că, persosane din anturajul său i se adresau cu apelativul "Generalul". "Acesta mi-a şi transmis, în casa parohială a preotului din sat, să accept oferta de despăgubire venită din partea lui Claudiu Necşulescu, pentru că, oricum, dosarul e rezolvat şi nu am nicio şansă de câştig", precizează Ioan Sereşeanu. Într-adevăr, Nicolae Gheorghe Şuteu, în prezent avocat (care conduce de ani de zile un SUV de producţie japoneză, cu volanul pe partea dreaptă!!!), este o persoană extrem de controversată. Acesta a făcut parte din "lotul" celor 28 de generali (chestori de poliţie), care la solicitarea preşedintelui Traian Băsescu aflat la început de mandat a acceptat să se pensioneze la cerere, în schimbul unui "ajutor" de până la 900 milioane de lei vechi, neimpozabili! Toate aceste "manevre" îi descalifică, efectiv, atât pe ex-şeful IPJ Sibiu, dar şi pe "regele vinului", Claudiu Necşulescu, care mai mult îl inculpă decât îl disculpă pentru infracţiunea comisă în urmă cu 14 luni!!!

joi, 9 octombrie 2014

SCRIITORUL MEDIEŞEAN LAURENŢIU OPREA - O CARTE DESCHISĂ, ALE CĂRUI CĂRŢI ÎNSĂ, TREBUIE REPEDE ÎNCHISE!

Inginerul, aviatorul, ziaristul, filologul, psihologul şi scriitorul (nu mai contează ordinea!) Laurenţiu Oprea şi-a lansat joi, a vreo douăzecişicincea sa carte de kitschuri (căci în cazul său nu poate fi vorba de literatură, ci eventual de maculatură!), un volum fără cap şi coadă despre "nimicul" cotidian din viaţa acestuia. Pe Laurenţiu Oprea îl cunosc aproape de o viaţă şi mărturisesc că nu o dată l-am rugat să se...oprească din a mai scrie, pentru că, efectiv nu are dram de talent. Ba, fiind sincer până la capăt, pot spune că, practic, nu are talent la nimic! Devenit inginer într-un moment în care în România se spunea despre respectiva breaslă că numărul acestora depăşise cu mult pe cel al intelectualilor, Laurenţiul Oprea a renunţat la fiarele din halele industriale şi a îmbrăcat uniforma cu trese de aviator la Şcoala Militară de Subofiţeri şi Maiştri Militari "Traian Viua" din Mediaş, acolo unde a fost coleg cu actualul primar Teodor Neamţu. Şi-a dat însă repede seama că poate mai mult decât să fie cu...capul în nori, motiv pentru care a coborât cu picioarele pe pământ şi s-a dedicat meseriei de jurnalist. Singura sa "realizare" în respectiva branşă s-a dovedit a fi procesul în instanţă pierdut cu actualul consilier local Ioan Petrariu, pentru un articol prost documentat, iar apoi scris şi mai prost!
Se pare că tot din...prostie, Laurenţiu Oprea a ajuns ulterior şi scriitor, fiind unul dintre cei aproape 3.000 de membri ai Uniunii Scriitorilor din România (USR), instituţie despre care ziarul Adevărul susţinea că e plină de impostori şi de pensionari interesaţi doar să-şi rotunjească veniturile. Şi, într-adevăr, Laurenţiu Oprea recunoştea că tot ceea ce "îl mână în luptă" sunt în principal beneficiile pe care i le conferă respectivul statut. "Am ajuns să văd lumea pe banii USR, cheltuielile de documentare în ţări precum Vietnam, Islanda, Turcia, etc. fiind decontate în proporţie de 75 la sută de către Filiala din Cluj-Napoca a USR. Iar documentarea, pe perioade de până la două luni, consta în fapt în realizarea de fotografii sau, mai nou, de videoclipuri", susţine scriitorul medieşean (originar din Uricani) care are la activ 22 de volume de...kitsch-uri. Deschis la întâmplare la pagina 64, volumul lansat joi seara, la Mediaş, "glăsuieşte": "Am vorbit cu Miţă. I-ar trebui nişte icoane cu sfântul Dumitru. Bine! M-a rugat Ticu, că a primit o recomandată de la FPS, să i-o ridic de la Poştă". Iar la pagina 166 doar atât: "Mi-am luat invitaţiile şi afişele de la doamna Roşian. Mâine încep distribuirea şi plasarea lor". Personal, sunt convins că 34.000 din cei peste 44.000 de locuitori ai Mediaşului (restul fiind de vârstă preşcolară!) pot scrie astfel de "opere". Marea problemă e doar aceea că...nu mai rămâne cine să-i citească! Cunoscând o bună parte din viaţa lui Laurenţiu Oprea pot spune că, efectiv, acesta reprezintă o carte deschisă. Din păcate însă, cărţile sale trebuie închise repede, pentru că sunt goale de mesaj şi de conţinut! Fără falsă modestie, însă doar cu cele aproape 2.000 de postări din "Adevărul verde în faţă" eu personal aş putea "scoate" două-trei volume, net superioare "maculaturii" lui Oprea!!!

miercuri, 8 octombrie 2014

DESPRE SENATORUL PSD VIOREL ARCAŞ ALIAS SAGITTARIUS, SAU CUM SĂ DEVII PENIBIL ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ!

Preşedintele PSD Mediaş, senatorul Viorel Arcaş care, mai nou, am aflat că este "alintat" prin târg cu porecla "Sagittarius" (în timp ce colegul său de partid deputatul Gheorghe Roman este numit "Piccolo Ninja") dă, efectiv, cu "mucii în fasole" aproape la fiecare ieşire publică! Astfel, după ce a realizat singur că primarul Mediaşului, Teodor Neamţu este "greu de ucis" (pardon, de demis!) printr-un referendum, acesta a pornit din nou iureşul atacurilor gratuite la adresa edilului-şef al municipiului de pe Târnava Mare. În ultima sa conferinţă de presă, de la demararea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, "Sagittarius" l-a arătat cu degetul (precum la grădiniţă!) pe primarul Teodor Neamţu pe care l-a acuzat că a politizat "Ziua Recoltei" (de parcă edilii "ciumei roşii" de la Dârlos şi Blăjel, la care acesta a fost "parte", ar fi procedat altfel!!!), că a murdărit stâlpii şi copacii cu afişe electorale, ori că îşi permite să folosească maşina instituţiei când de fapt ar putea să meargă pe jos atunci când e campanie electorală (cu toate că, practic, acesta nici nu e implicat în mod direct)! http://coltisorderai.blogspot.com/Evident că nu a putut renunţa nici la marote (în fapt ideile sale puţine dar fixe) cum că primarul ar face campanie "băsistă" şi nu "pontistă". Cu fiecare ieşire publică, Viorel Arcaş se umple de tot "respectul" (a se citi ridicol!) însă foarte grav e că nu-şi dă seama de respectivul lucru, continuând să toace în gol precum o moară stricată!

luni, 6 octombrie 2014

EXCLUSIVITATE - LA ÎMPLINIREA VÂRSTEI DE 60 DE ANI, PRIMARUL MEDIAŞULUI A PRIMIT DREPT CADOU UN "FIŞIC" DE EURO!

Edilul-şef al municipiului de pe Târnava Mare, Teodor Neamţu a schimbat duminică, "prefixul", aniversând împlinirea a 60 de ani. Pentru co-preşedintele ACL Mediaş, a fost însă "o altă zi normală de campanie prezidenţială", în sensul că a bătut drumul mai multor localităţi din nordul judeţului Sibiu, în scop electoral, "deci chiar n-am avut timp de petrecere", după cum a declarat acesta luni, în exclusivitate pentru "Adevărul verde în faţă". Printre cadourile primite s-a numărat o cană personalizată de culoare albastră (pentru că, având în vedere noua alianţă, domnia-sa nu mai este "portocaliu"!!!) dar şi un teanc de bancnote de 500 euro. Respectivul dar s-a constituit într-un "mesaj" subliminal adresat primarului Mediaşului (acela de a avea parte în viaţă de bani şi de sănătate!) , pentru că bancnotele în speţă erau, în fapt, simple şerveţele. "Se spune că după vârsta de 60 de ani, orice zi trăită reprezintă un bonus, în consecinţă eu nu-mi mai doresc nimic altceva decât sănătate", a spus Teodor Neamţu, căruia "Adevărul verde în faţă" îi urează un sincer "La Mulţi Ani!"

duminică, 5 octombrie 2014

SIBIU 2007 - CAPITALĂ CULTURALĂ EUROPEANĂ, SIBIU 2014 - CAPITALA CAMPANIEI ELECTORALE!

La 7 ani distanţă de la desemnarea Sibiului drept Capitală Culturală Europeană, municipiul de pe Cibin a devenit din nou "capitală", însă una cu profunde conotaţii politice. Aş spune că Sibiul reprezintă Capitala Campaniei Electorale, având în vedere că, încă din ziua a doua a campaniei pentru "prezidenţiale", trei dintre ceilalţi 13 candidaţi pentru fotoliul de la Cotroceni (excluzându-l, bineînţeles, pe Klaus Werner Johannis care este primarul Sibiului!) au descins în străvechiul Hermannstadt pentru a se prezenta drept cel mai tare...din parcare! Decanul de vârstă al aspiranţilor la cea mai importantă demnitate din stat, Teodor Meleşcanu, a declarat sâmbătă, "că sunt singurul care are profilul şi competenţa necesară exercitării respectivei funcţii, fiind rând pe rând, ministru de Externe, ministru al Apărării, ministru interimar al Justiţiei şi directorul SIE".
Tot sâmbătă la Sibiu, actualul preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a spus cu caş la gură (servit în Piaţa Ţărănească Transilvania) că "sunt singurul care îl poate învinge în turul al doilea pe Ponta", deşi parcă nici n-ar vrea acest lucru, având în vedere că premierul a fost, efectiv, lăudat pentru ultimele sale măsuri. O "măsură" luată cu multă plăcere la Muzeul Tradiţiilor Populare din Sibiu, de către Victor Ponta a fost coşul cu produse bio, asezonate cu o ploscă de ţuică de prune. La vederea acesteia din urmă, primul ministru a cam strâmbat din nas, el fiind doar adeptul "dudelor" pe care le serveşte oricând şi oriunde...pe nepusă masă!!! După care şi-a luat soţia şi fiica şi s-a făcut (ne)văzut la nunta prefectului de Sibiu, Ovidiu Sitterli, "consumată" în întregime la restaurantul hotelului Hilton. Cât este însă de "iubit" premierul României se poate constata uşor şi din videoclipul de mai jos. De menţionat că nici candidatul ACL, Klaus Werner Johannis n-a stat degeaba, sâmbătă. Alături de soţia sa, Carmen, acesta a calculat "Pas cu pas" distanţa de la Sibiu la Bucureşti. Una peste alta, prezenţa în aceeaşi zi şi în acelaşi loc a celor trei candidaţi ai PSD la alegerile prezidenţiale (Ponta, Meleşcanu şi Tăriceanu) nu a fost deloc întâmplătoare ci face pare din strategia de discreditare şi de "atacare" a lui Johannis, în propriul fief, încă din debutul campaniei electorale!!!

sâmbătă, 4 octombrie 2014

ZIUA RECOLTEI LA MEDIAŞ SAU "FĂ-MĂ MAMĂ TRACTORIST, PÂNĂ DEVIN FRIPTURIST!"

Municipiul Mediaş a sărbătorit sâmbătă "Ziua Recoltei", pentru a XI-a oară, pe "stil nou". Cum în ajun tocmai demarase campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, cu respectivul prilej au putut fi remarcaţi pe platoul din faţa primăriei, mai mulţi politicieni pe metru pătrat decât...dovleci!!! În loc să stea acasă şi să schimbe scutecele bebeluşului, deputatul PSD Gheorghe Roman a luat loc la prezidiu, în spatele soborului de preoţi, foarte aproape de primar, funcţie după care jinduieşte încă de mic! E adevărat că nici n-a mai crescut de atunci, însă amintirile (pe această temă) continuă să-l chinuiască şi să-l răscolească!
După mai bine de doi ani a revenit în municipiul de pe Târnava Mare şi deputatul PDL Raluca Turcan, ţanţoşă ca un curcan, ce a luat imediat pulsul electoratului, dar şi ceva de-ale gurii, de la standurile amenajate în cadrul "cămării tradiţionale" a evenimentului. Au fost prezenţi, de asemenea şi câţiva consilieri locali, unii trimişi de...DNA în judecată, iar alţii trimişi de către preşedintele PSD Mediaş, senatorul Viorel Arcaş spre a încerca să-i convingă pe localnici să semneze listele pentru organizarea referendumului de demitere a primarului, din care îi mai lipsesc "doar" vreo 10-11.000!!!
Cei mici au avut şi ei parte de spectacole, făcute chiar de aceştia pe scenă, unde au apărut costumaţi în ţinute speficice, în culorile toamnei! Tractorul plin de noroi, adus chiar de pe câmp s-a dovedit a fi însă mare atracţie a puştimii care doar că nu şi-au implorat părinţii cu un slogan ad-hoc de genul: "fă-mă mamă tractorist, până devin fripturist!" În rest, pe lângă (cei) mici a fost multă bere şi voie bună! Hai noroc şi să...iasă (preşedinte) cine trebuie (dar în niciun caz VV Ponta!)

vineri, 3 octombrie 2014

START S(PONTA)N LA PREZIDENŢIALE ÎN...SOCIAL MEDIA!

O dată cu demamarea, vineri la ora 00.00, a campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, în social media s-a deschis imediat "robinetul" dezvăluirilor despre cei 14 prezidenţiabili înscrişi în cursa pentru fotoliul de la Cotroceni. În condiţiile în care, în prezent, întreaga mass-media este practic aservită PSD-ului, mediul on-line (virtual) a rămas singura alternativă pentru români de a spune ceea ce gândesc sau tot ce aceştia află "pe surse" despre respectivii candidaţi. Chiar dacă sita a început să cearnă şi nimeni nu pare a avea scăpare, cel mai "tăvălit" dintre candidaţi este, fără îndolială, prezidenţiabilul PSD, Victor Viorel Ponta, ţinta preferată a băşcăliilor, a ironiilor de tot felul şi a scenariilor în urma cărora acesta va pierde alegerile precum alţi doi "celebri" social-democraţi, Adrian Năstase şi Mircea Geoană, cu a sa "dragoste", Mihaela.
. "Adevărul verde în faţă" prezintă cititorilor doar câteva dintre caricaturile care circulă de astăzi pe internet, cu menţiunea că Victor Viorel Ponta este socotit aproape în unanimitate drept cel mai nociv "produs" care ar putea conduce destinele României în următorii 5 ani! Mai trebuie spus că, Elena Udrea, prezidenţialul PMP, este numită de către internauţi "Nuţi Woodrea" fiind prezentată ca având un trecut întunecat şi imoral, iar prezidenţiabilul ACL este simplu...Claun Chiolhanis. Teodor Meleşcanu este considerat a fi candidatul serviciilor şi al...intereselor secrete, iar Călin Popescu Tăriceanu carnea de tun a tuturor!!!