duminică, 9 noiembrie 2014

LA MEDIAŞ, RROMII ÎNCEP SĂ DEVINĂ O PROBLEMĂ...FĂRĂ REZOLVARE!

Recunoscut drept un oraş paşnic şi liniştit, municipiul de pe Târnava Mare cunoaşte, în ultima vreme, tot mai multe "deviaţii" şi excese, venite în primul rând, din partea unei etnii (cea rromă) ani de zile tolerată, dar care, cu fiecare zi, se dovedeşte a fi intolerantă. În condiţiile în care fostele "zone crepusculare" ale Mediaşului populate cu astfel de enclave etnice (Luncii, Ciocârliei, Tineretului, Baia de Nisip) au fost aduse, graţie eforturilor edililor, la standarde normale de convieţuire şi confort, rromii au crezut că, deşi minoritari, totul li se cuvine şi li se...admite! Astfel, de la parangheliile presărate cu grătare şi manele difuzate la maxim, până târziu în noapte, au devenit o obişnuinţă în "cartierul italian" şi până la înregistrarea unei recrudescenţe a faptelor antisociale ale rromilor nu a mai fost decât un pas. Instituţiile statului au devenit efectiv neputincioase în faţa tupeului şi a ameninţărilor de tot felul venite din partea celor certaţi cu legea. Nu de puţine ori cei care comit infracţiuni ori contravenţii ies imediat la atac, invocând inclusiv "amănuntul" că îşi vor "suna arvocatul"!!! Surprinzător e faptul că acesta chiar există şi, în schimbul unor onorarii "grase", se luptă în instanţă pentru fărădelegile clienţilor lor, ba chiar - având în vedere corupţia, dovedită, care există în magistatură - ajung chiar să câştige în respectivele speţe!
Aşadar, rromii au început să devină o problemă - aparent fără rezolvare - şi la Mediaş, acolo unde, în acest week-end şi-au dat din nou în petec: sâmbătă dimineaţa, o femeie de 40 de ani a fost atacată de trei etnici rromi pe pasarela CFR ce face legătura dintre centrul oraşului şi cartierul Vitrometan (foto), iar apoi violată de unul dintre aceştia, Ursui Vistian-Cristian, în vârstă de 19 ani. Spre seară, un alt grup de etnici rromi, tot din cartierul Vitrometan, s-a bătut cu bâte şi cuţite ajungând la serviciul de urgenţă al Spitalului Municipal Mediaş, unde au continuat răfuiala! Soluţia, relativ simplă şi la îndemâna legiuitorului ar fi aceea de înăsprire a Codului Penal şi nicidecum de relaxare a sa, în contextul respectiv castrarea violatorilor trebuind să devină...literă de lege!

6 comentarii:

  1. Castrarea tuturor ar fi o solutie sau mai bine primar pe Tãriceanu;))。

    RăspundețiȘtergere
  2. violul a fost pe strada Buzias , langa pasarela de la gara

    RăspundețiȘtergere
  3. cine a fost de servici , prin apropiere ? < CASTRARE >

    RăspundețiȘtergere
  4. ar trebui pusa o bomba in astfel de locatii si dupa aceea nivelat cu buldozerul sa nu mai ramina urma de ei!Legea e prea indulgenta cu astfel de specii-nu i poti numii altcumva!

    RăspundețiȘtergere
  5. In puscarie toata viatza.Sau castrat.Sau sa il violeze si pe el cineva;)).

    RăspundețiȘtergere
  6. De ce le spuneti rromi,pt ca este TIGANI..............

    RăspundețiȘtergere