joi, 9 octombrie 2014

SCRIITORUL MEDIEŞEAN LAURENŢIU OPREA - O CARTE DESCHISĂ, ALE CĂRUI CĂRŢI ÎNSĂ, TREBUIE REPEDE ÎNCHISE!

Inginerul, aviatorul, ziaristul, filologul, psihologul şi scriitorul (nu mai contează ordinea!) Laurenţiu Oprea şi-a lansat joi, a vreo douăzecişicincea sa carte de kitschuri (căci în cazul său nu poate fi vorba de literatură, ci eventual de maculatură!), un volum fără cap şi coadă despre "nimicul" cotidian din viaţa acestuia. Pe Laurenţiu Oprea îl cunosc aproape de o viaţă şi mărturisesc că nu o dată l-am rugat să se...oprească din a mai scrie, pentru că, efectiv nu are dram de talent. Ba, fiind sincer până la capăt, pot spune că, practic, nu are talent la nimic! Devenit inginer într-un moment în care în România se spunea despre respectiva breaslă că numărul acestora depăşise cu mult pe cel al intelectualilor, Laurenţiul Oprea a renunţat la fiarele din halele industriale şi a îmbrăcat uniforma cu trese de aviator la Şcoala Militară de Subofiţeri şi Maiştri Militari "Traian Viua" din Mediaş, acolo unde a fost coleg cu actualul primar Teodor Neamţu. Şi-a dat însă repede seama că poate mai mult decât să fie cu...capul în nori, motiv pentru care a coborât cu picioarele pe pământ şi s-a dedicat meseriei de jurnalist. Singura sa "realizare" în respectiva branşă s-a dovedit a fi procesul în instanţă pierdut cu actualul consilier local Ioan Petrariu, pentru un articol prost documentat, iar apoi scris şi mai prost!
Se pare că tot din...prostie, Laurenţiu Oprea a ajuns ulterior şi scriitor, fiind unul dintre cei aproape 3.000 de membri ai Uniunii Scriitorilor din România (USR), instituţie despre care ziarul Adevărul susţinea că e plină de impostori şi de pensionari interesaţi doar să-şi rotunjească veniturile. Şi, într-adevăr, Laurenţiu Oprea recunoştea că tot ceea ce "îl mână în luptă" sunt în principal beneficiile pe care i le conferă respectivul statut. "Am ajuns să văd lumea pe banii USR, cheltuielile de documentare în ţări precum Vietnam, Islanda, Turcia, etc. fiind decontate în proporţie de 75 la sută de către Filiala din Cluj-Napoca a USR. Iar documentarea, pe perioade de până la două luni, consta în fapt în realizarea de fotografii sau, mai nou, de videoclipuri", susţine scriitorul medieşean (originar din Uricani) care are la activ 22 de volume de...kitsch-uri. Deschis la întâmplare la pagina 64, volumul lansat joi seara, la Mediaş, "glăsuieşte": "Am vorbit cu Miţă. I-ar trebui nişte icoane cu sfântul Dumitru. Bine! M-a rugat Ticu, că a primit o recomandată de la FPS, să i-o ridic de la Poştă". Iar la pagina 166 doar atât: "Mi-am luat invitaţiile şi afişele de la doamna Roşian. Mâine încep distribuirea şi plasarea lor". Personal, sunt convins că 34.000 din cei peste 44.000 de locuitori ai Mediaşului (restul fiind de vârstă preşcolară!) pot scrie astfel de "opere". Marea problemă e doar aceea că...nu mai rămâne cine să-i citească! Cunoscând o bună parte din viaţa lui Laurenţiu Oprea pot spune că, efectiv, acesta reprezintă o carte deschisă. Din păcate însă, cărţile sale trebuie închise repede, pentru că sunt goale de mesaj şi de conţinut! Fără falsă modestie, însă doar cu cele aproape 2.000 de postări din "Adevărul verde în faţă" eu personal aş putea "scoate" două-trei volume, net superioare "maculaturii" lui Oprea!!!

Un comentariu:

  1. Succes domnule Garnod.in general aveti articole de calitate acceptabila......uneori mai depasiti barierele deontologiei ,dar numao cine nu munceste nu greseste...

    RăspundețiȘtergere