joi, 16 octombrie 2014

BARONII "CIUMEI ROŞII" - "ÎNGHESUIŢI" LA D.N.A.! SE SPARGE "BUBOIUL" ŞI ÎN PSD-UL SIBIAN?

Aproape cu fiecare zi ce trece, Direcţia Naţională Anticorupţie (D.N.A.) "devoalează" pagini întregi din dosarul marii corupţii din România, unde protagonişti sunt, de regulă, "baronii" de ieri, de azi şi dintotdeauna ai PSD-ului. Consideraţi până nu demult intangibili, Adrian Năstase, Miron Mitrea, Viorel Hrebenciuc, Marian Oprişan, Ecaterina Andronescu ori Ilie Sârbu au ajuns puşcăriaşi sau puşcăriabili notorii ai "ciumei roşii", fiind vizaţi în mod exclusiv pentru fapte de corupţie! Surprinzător a rămas faptul că, ani de zile, pe liderii organizaţiilor municipale (din Sibiu şi Mediaş) ai PSD, nu i-a deranjat nimeni nici măcar cu o...floare! Şi, nici pe departe, nu se poate spune că sunt cei mai curaţi politicieni din România. Astfel, după ce, în timpul guvernării CDR, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean şi al PSD Sibiu, Ioan Cindrea, a reuşit să transfere pe numele mamei sale toate afacerile personale, scăpând basma curată după ce intrase în colimatoriul anchetatorilor, acesta a ajuns să fie convins că, orice matrapazlâcuri va face, nu i se va clinti niciodată vreun fir de păr de pe cap. Angajarea soţiei sale, Amalia, în cadrul biroului parlamentar, în precedentul mandat electoral, a fost socotit un mizilic, până când acesta a intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate. Iar până la prezentarea în instanţă n-a mai fost decât un pas. Practic, e o chestiune de zile până când, cel mai probabil, Ioan Cindrea va fi condamnat şi, pe cale de consecinţă, scos din viaţa politică, cercetarea judecătorească în cazul său, pentru conflict de interese, începând miercuri 15 octombrie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Şi, aproape neîndoielnic, ca într-un pricipiu al dominoului, va "cădea" apoi şi preşedintele PSD Mediaş, senatorul Viorel Arcaş, aflat de un deceniu în respectiva funcţie.
Pentru că, dacă în România orice e posibil, nu e şi normal ca un fost director economic la SC "Automecanica" SA Mediaş să contrasemneze contracte fictive de împrumuturi CAR, pentru foşti angajaţi, iar contabila Cornelia Margareta Laurenţiu (foto 2) să-şi însuşească (la nivelul anilor 1996-1998), imensa sumă de 140 milioane de lei vechi, iar acesta să fie exonerat de orice răspundere. După cum anormală (şi poate şi ilegală!!!) este şi obţinerea, de către acelaşi personaj, a unei suprafeţe de teren din incinta fostei intreprinderi unde a activat ca director economic, pentru construirea unui spaţiu comercial, care doar într-un singur an i-a adus (potrivit declaraţiei de avere) un venit de aproape un miliard de lei vechi! Oare cât de normală (şi legală) este folosirea după bunul plac al preşedintelui PSD Mediaş, a cotizaţiilor, donaţiilor ori a sponsorizărilor pentru partid? Şi, în fine, cât este de corect (cel puţin din punct de vedere moral) să impui votarea de către doi dintre consilieri PSD (Eugen Grozav şi Eugen Moraru) cu alte opţiuni iniţiale a unui proiect de hotărâre (cel legat de Asociaţia "Goscom") care frizează penalul şi apoi să te disculpi susţinând senin că: "eu, unul, n-am ştiut"!? Cât va mai dura, oare, până când se va sparge "buboiul" şi în PSD-ul sibian?!

UPDATE:

Într-o nouă conferinţă de presă, senatorul Viorel Arcaş i-a acuzat pe reprezentanţii ACL că ar fi distrus bannerele prezidenţiabilului PSD. Oare, parlamentarul sibian, nu a realizat până acum că "tizul" său este...căzut în cap?!!!

2 comentarii:

  1. A ajuns cu iliestiii sa vina sasu sa faca ordine in tara...sa i cpndamne si sa le confiste averiile

    RăspundețiȘtergere
  2. Peste tot in tara sint benere si cu sasul . In spate si benzinari din judet , care au furat circa 1 miliard euro . Oare cita benzina proasta sau falsificata am alimentat . Base le-a dat de lucru in campanie . Vrea ca fosta lui Cocos ..... acum fugit, sa ii ia locul . Dar si fosta iubi lui sasu il ajuta , din umbra ,,,, cu mafia lui Blaga si rom-trans-gaz .

    RăspundețiȘtergere