joi, 3 aprilie 2014

CHIAR AU NEVOIE MEDIEŞENII DE O REVISTĂ LUNARĂ DE CULTURĂ, FINANŢATĂ DIN BANI PUBLICI?

În condiţiile în care, la Mediaş, fiinţează două posturi locale de radio, unul de televiziune, precum şi un ziar săptămânal, în cursul săptămânii trecute a fost lansată - cu surle şi trâmbiţe - o publicaţie lunară, de cultură, finanţată din bani publici, numită "Vox Mediensis". Realizată în condiţii grafice destul de modeste, revista pentru care Direcţia de Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş a renunţat la o manifestare cu mare priză la public, "Zilele Tineretului Medieşean", reprezintă "împlinirea unui mai vechi vis local", după cum a declarat la momentul lansării primelor două numere coligate ale revistei, Lucian Costea, directorul respectivei direcţii din cadrul primăriei Mediaş. Personal, ca jurnalist cu aproape un sfert de secol de experienţă în mass-media, opinez că "Vox Mediensis" reprezintă din start un fiasco, un proiect născut mort!!!
Cât despre vis, acesta nu este nicidecum al medieşenilor ci mai degrabă al redactorului-şef al revistei, Jenel Marin, nimeni altul decât concubinul Antonelei Sofia Barbu, angajată în cadrul aceleiaşi direcţii de specialitate, mai exact la Biblioteca Municipală "St. L. Roth" Mediaş. "Răsfoind" blogosfera medieşeană, am găsit un blog cultural aparţinând Andreei Buşoiu, actualizat zilnic şi extrem de bine documentat, care într-adevăr, merită lecturat, mai ales că este şi...gratuit! Oricum, aştept cu mare interes şi apariţia altor reviste de gen: "Vox Consiliul Local", "Vox Asistenţa Socială" şi "Vax Albina", pentru care îmi ofer deja serviciile!

3 comentarii:

  1. ei dar de când bate d-şoara pe la diverse uşi să-i găsească d lui ''redactor'' ceva de lucru şi iată că a găsit! Ce contează cine şi cât plăteşte!

    RăspundețiȘtergere
  2. daca tot au renuntat la zilele tineretului de ce sa nu l plateasca si pe sotul contabilei ca si zilier sau numai concubinii sunt agreati? de ce nu i platesc si pe elevii care fac munca in folosul directiei pe la diverse actiuni,numai ca ei sunt voluntari si fac treaba si fara bani sa va fie rusine!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai ia ghiciti cine aducea voluntarii la acele actiuni ale directiei?tocmai respectiva d-soara,pentru care iata ca a venit si vremea rasplatei!

      Ștergere