joi, 6 martie 2014

CITO DUMBRĂVENI - LOCUL UNDE HANDICAPAŢII MINTAL SE BAT PENTRU FEMEI, IAR CÂND NU MAI AU CU CINE SE "CUPLA", IES ŞI COMIT VIOLURI!

Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională (CITO) Dumbrăveni (foto, în plan îndepărtat), stabilimentul care reuneşte peste 400 de persoane, în mare parte cu handicap mintal, reprezintă şi un "rai" al infractorilor. Respectivii asistaţi social pleacă şi revin în locaţie, efectiv, când vor "muşchii lor", timp în care mulţi dintre aceştia comit fărădelegi. Chiar dacă - din fericire - sunt identificaţi şi prinşi, de regulă ei nu răspund penal, din cauza lipsei de discernământ. În urmă cu câţiva ani am realizat, în calitate de corespondent pentru judeţul Sibiu al cotidianului "Libertatea", un amplu reportaj la CITO Dumbrăveni, prilej cu care am aflat multe lucruri inedite, care, evident că au rămas încă de actualitate. Demersul de la vremea respectivă a pornit de la un zvon, care ajunsese până la Mediaş şi Sibiu, legat de faptul că unul dintre cei mai vechi asistaţi social ai centrului, un veritabil "taur comunal" ar fi "creat" aproape 100 de copii, prin întreţinerea de raporturi sexuale cu femei instituţionalizate. Mircea Dobreanu, director la momentul respectiv al CITO Dumbrăveni, n-a confirmat dar nici n-a infirmat zvonul, motivând că fiind numit de curând în respectiva funcţie nu putea avea cunoştinţă despre antecedentele asistaţilor social. A recunoscut însă că "regulamentul le permite celor aflaţi în centru să aibă o viaţă sexuală normală şi evident că apar şi sarcini. E adevărat că am avut numeroase cazuri când femeile au făcut avort sau chiar au dorit să păstreze copilul, care până la urmă a ajuns tot într-un centru de plasament", menţiona Dobreanu. La CITO Dumbrăveni, crizele bolnavilor neuropsihici sunt momentele cele mai crunte. Unii dintre ei devin un pericol pentru cei aflaţi în preajma lor. "Sparg geamuri, rup chiuvete, se bat între ei, de cele mai multe ori pentru o femeie", susţinea aceeaşi sursă!!!
Un incident consumat în cursul zilei de marţi la Mediaş, când o fetiţă de 11 ani a fost bătută cu bestialitate şi violată, vine să confirme acest lucru. Iar asta pentru că individul care a comis respectiva atrocitate este un asistat social al CITO Dumbrăveni, cu handicap mintal ireversibil. Este vorba despre Ioan Avram, în vârstă de 21 ani (foto 2) care miercuri seara a fost - totuşi - arestat preventiv de către magistraţii Judecătoriei Mediaş. Despre învinuit, colegii săi au declarat că era o fire foarte violentă, care sărea la bătaie ori de câte ori simţea că existau în centru, rivali în dragoste. Atunci când intenţiona să ajungă în "iatacul" vreunei "cosânzene" din cadrul CITO, acesta obişnuia să se îmbrace în haine femeieşti pentru a trece neobservat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu