luni, 11 noiembrie 2013

WILLY SCHUSTER, "ARMA" LUI FLORIN CĂLINESCU ÎN RĂZBOIUL CU OVIDIU TENDER?

Willy Schuster (foto), un fermier "cuminte" din satul sibian Moşna, s-a făcut deodată foarte "rău", pentru că firma de prospecţiuni geologice a unuia dintre "miliardarii de carton" ai României, Ovidiu Tender, ar efectua activităţi specifice pe terenuri private din zonă, inclusiv pe cele deţinute de respectivul fermier. Până aici lucrurile sunt cât se poate de clare: nu e legal şi nici măcar de bun simţ să intri pe o proprietate particulară fără a avea acordul deţinătorului acesteia! Lucrurile se complică însă dramatic atunci când se intră în profunzime: Willy Schuster nu e doar un agricultor exclusivist ci şi un militant înfocat pro-Roşia Montană, fapt dovedit prin numeroasele postări tematice de pe pagina personală de facebook. Oare cât de multe poate înţelege un ţăran simplu despre "fenomenul" Roşia Montană, sau despre gazele de şist? Personal, consider că trebuie să ai o fixaţie maladivă pentru a te opune unui proiect ce poate aduce anual - în vistieria secătuită a statului - circa 3 miliarde de dolari din redevenţa pentru exploatarea terenurilor din zona Roşia Montană. Aşadar nu încape nici cea mai mică îndoială că Willy Schuster este manipulat! Ar fi oare de mirare dacă aş aprecia că manipulatorul este fostul om de televiziune Florin Călinescu? E cunoscut faptul că actorul deţine în respectiva zonă de nord a judeţului Sibiu (inclusiv la Moşna, acolo unde cu vreo doi-trei ani în urmă a prezentat Festivalul Verzei!) terenuri cultivate cu viţă-de-vie, achiziţionate cu fonduri europene nerambursabile! E cert că Florin Călinescu deţine un fel de monopol, dar şi o mare influenţă în zonă, prin prisma notorietăţii încă neştirbite dobândite pe vremea când se ocupa de...chestiunea zilei! Evident că până la urmă totul nu e decât un război între oameni de afaceri - Tender şi Călinescu - ambii originari din Timişsoara pentru anumite sfere de influenţă. Iar în tot acest "război", Willy Schuster nu reprezintă altceva decât o "armă" în mâna lui Florin Călinescu, cel care în urmă cu două luni - coincidenţă sau nu? - îi sechestra pe aceeaşi oameni ai lui Tender chiar la Moşna! De data aceasta, Willy Schuster - cel care ar fi aflat de la un copil că vor să-l bată angajaţii SC Prospecţiuni SA, după ce-i vor fi aruncat în aer acareturile - şi-a "angajat" imediat cameramani care să filmeze tot ce mişcă pe proprietatea acestuia! Miroase prea evident a...praf de puşcă!!!

2 comentarii:

  1. Doamne Dumnezeule! Sa ma fereasca Dumnezeu daca am vazut vreo data in viata un ziarist mai bun ca si dvs.! Ati gasit adevarul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa fii oligofren sau tradator sa consideri proiecte bune afacerile unor corporatii aventuriere care au lasat peste tot in lume dupa ele doar boala si moarte. Guvernul acesta corup pana dincolo de fire si cativa idioti care nu-si dau seama ca sanatatea mediului e mai de valoare decat toti banii din lume sunt in stare de asa ceva. Bravo Willi, Bravo taranilor de la Pungesti si de la Rosia Montana ! Sunt mai destepti decat multi asa zisi intelectuali plagiatori!

    RăspundețiȘtergere