marți, 19 noiembrie 2013

JOS MASCA, DOMNULE WILLY SCHUSTER!

Succesiunea evenimentelor de la sfârşitul săptămâniiii trecute din satele Moşna şi Alma Vii, avându-l drept protagonist pe "fermierul eco" Willy Schuster, a generat - aşa cum e normal într-o societate democratică - vii dezbateri, opinii, reacţii pro şi contra. Din multitudinea părerilor exprimate în urma articolelor publicate de administratorul blogului "Adevărul verde în faţă" am selectat doar câte una din fiecare categorie, pe care le voi reproduce în continuare ad-litteram: "D-l Willy Schuster, este acelaş ţăran, care a ajuns la Parlamentul European, ca să solicite drepturi pentru ţăranii români. A ajuns la conferinţa din Italia, a agricultuorilor, ca să susţină ţăranii români. Luptă împotriva seminţelor modificate genetic. Este proprietar de teren agricol, iar de mai mult de o lună de yile, firma Prospecţiuni SA intră pe terenurile proprietatea sa, în ciuda faptului că nu le-a dat nici un acord. D-l Schuster vrea să-i fie respectat dreptul de proprietate. Chiar dacă pentru acest lucru, solicită ajutorul celor care apără acest drept constituţional. Şi NU interesează că esate vorba de gaz metan sau de gaz de şist". Îmi permit să comentez puţin respectiva opinie. Personal nu contest faptul că Willy Schuster este un tip descurcăreţ, chiar informat în domeniul agricol, care pe deasupra susţine că este cunoscător a cinci limbi străine. Deşi a participat la congrese pe teme de alimentaţie în Germania şi Indonezia, nu a reuşit să se impună atenţiei publice din România. E cert că cineva (pot fi partide politice, corporaţii străine sau ONG-uri) avea nevoie de inteligenţa pragmatică, destoinicia şi hărnicia pe care le "emană" de obicei etnicii saşi, pentru a-i reprezenta la un moment dat, aşa că l-au transformat într-un militant pentru protecţia mediului, într-un veritabil salvator al "planetei".
Cele două imagini postate în articolul de faţă, care îl suprind pe Willy Schuster în costum popular, vorbind mulţimii înfierbântate la microfon sau strigând de la dealuri în portavoce l-au deconspirat. Mina sa nu este nicidecum cea a unui individ afectat de abuzurile firmei de prospecţiuni care l-au "cotropit" ci mai degrabă a unui "fuhrer" autoritar, capabil oricând să adune, să coordoneze şi să manipuleze mulţimi agitate chiar de acesta, inclusiv în scopuri perfide. Pentru mine, lucrurile sunt cât se poate de clare: Willy Schuster trebuie volens-nolens să devină un lider pentru a se impune, pentru a câştiga "puterea" în folosul celor care îl susţin. Iată în continuare şi o opinie contra, exprimată de un alt cititor: "MAI ECOLOGISTI TREZITI PESTE NOAPTE...DE FAPT MANIPULATI IEFTIN...LA PENSIE V-AS DA IARBA SA FUMATI PANA VA IES OCHII ....NU MEDICAMENTE ANALIZE GRATUITE SI ABONAMENTE CU MEDITURUL.DE UNDE NAIBA SA AIBA ZONA SI TARA ASTA BANI DACA NU DIN RESURSE AFRICULTURA SI CE OM MAI AVEA. PANA ACUM 2 LUNI TOATA ZONA ERA DISPERATA CA VAI MUTA ROMGAZ DIN MEDIAS. ACUM CA AU ANGAJAT FIRMA DE PROSPECTIUNI SA CAUTE GAZE SI TITEI NU VA CONVINE...MARELE FERMIER WILLY SCHUSTER....SAU CINE O FI REVOLUTIONARUL ASTA....CAT A PRODUS EL CU FERMA LUI SI CE BENEFICII A AVUT MOSNA DUPA MUNCA LUI CINSTITA PE CARE NU O CONTEST...SI CAT A RIDICAT ROMGAZ SI TRANSGAZ NIVELUL DE TRAI IN MEDIAS...CARE FARA, AR FI UN NENOROCIT DE ORAS. DAR E ASA IN TREND SA O ARDEM ECOLOGIST... NORMAL CA VIN ECOLOGISTI DIN BRASOV....DE CE SA SE GASEASCA GAZE IN ZONA? DE CE SA RAMANA RMGAZ LA MEDIAS? DE CE SA FIE SIBIUL CAPITALA DE REGIUNE? POATE FACEM MOSNA CAPITALA CULTURALA A EUROPEI SI MANCAM TOTI VARZA ECOLOGICA. HALAL GANDIRE DE EV MEDIU". Aici, chiar nu mai e nimic de comentat, aşa că închei cu o "solicitare" adresată "fermierului eco": JOS MASCA, DOMNULE WILLY SCHUSTER!

2 comentarii:

  1. Willy Schuster - un nou Miron Cozma?!...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cine este cu adevarat interesat daca Willy are dreptate poate urmari acest documentar si studia parerea unui profesor universitar de unversitatea Cornell din SUA in rest sunt prea multi cei care isi dau cu parerea fara sa aiba nici o idee desper ce inseamna explotarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica.

    http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2013/11/29/demontarea-miturilor-industriei-gazelor-de-sist-de-catre-un-profesor-universitar-de-la-universitarea-cornell/

    http://vimeo.com/57486925

    RăspundețiȘtergere