vineri, 20 septembrie 2013

O MARE DE LACRIMI ŞI UN MUNTE DE FLORI PENTRU IULIA OLTEAN, CEA DE-A DOUA VICTIMĂ A ACCIDENTULUI DE LA ŞAROŞU PE TÂRNAVE

Iulia Maria Oltean, fetiţa în vârstă de 12 ani care s-a stins din viaţă marţi seara, după aproape o lună de suferinţă, ca urmare a accidentului rutier suferit în data de 21 august, a fost înmormântată vineri la prânz. O mare de lacrimi şi un munte de flori au însoţit-o pe aceasta pe ultimul drum, împreună cu durerea şi regretele eterne ale rudelor şi colegilor de şcoală. "Adevărul verde în faţă" a fost singurul "jurnal" care a luat parte la funeralii, încercând să fie cât mai discret, pentru a nu-i tulbura şi mai mult pe părinţii împietriţi de durere ai copilei trecute în nefiinţă.
Singurul aparţinător al familiei care a avut totuşi puterea să relateze pe scurt tot ceea ce s-a petrecut în cele 27 de zile de chin a fost unchiul acesteia: " Aţi fost singurul jurnalist din toată România care s-a implicat atât de mult în acest caz, deşi am apelat la toată mass-media, respectiv presa scrisă şi televiziuni, iar foarte puţin ne-au mai ajutat şi cei de la Cancan. Din păcate nu mai avem forţa psihică şi nici materială de a lupta cu Claudiu Necşulescu. Efectiv am pierdut această luptă, din momentul în care am aflat cine era la volanul maşinii ucigaşe. În tot acest răstimp au încercat cu toţii să profite de noi. Deşi iniţial ni s-a spus că Iulia îşi va reveni, pentru că nu are decât o fractură de bazin şi câteva coaste rupte, la Tg. Mureş am aflat crudul adevăr. Aflată în moarte clinică, practic ea nu mai avea nicio şansă de supravieţuire. De altfel, încă de a doua zi au venit la căpătâiul muribundei, asitenţi medicali cu genţi frigorifice pentru a preleva organe. Ne-am opus cu vehemenţă, sperând totuşi într-un miracol. Am ajuns să fim apostrofaţi, iar apoi ademeniţi cu suma de 3.000 lei pentru a ceda insistenţelor acestora. Mai departe, avocatul pe care intenţionam să-l angajăm ne-a solicitat pe loc 7.000 de lei, constând în onorariu şi expertiza tehnică pe care urma să o solicite în dosar. Pe de altă parte aceeaşi emisari care contactaseră şi familia celeilalte victime din Şaroşu pe Târnave, au insistat să încetăm orice fel de demersuri pentru că vom primi pe loc 200 de milioane de lei vechi. Din păcate, noi ne oprim aici, familia mai are de crescut încă un băieţel, pe care nu-l poate priva pe termen lung de o viaţă normală, fără lipsuri", a încheiat Radu George, unchiul Iuliei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu