miercuri, 26 iunie 2013

EXTRAVAGANŢĂ DUSĂ LA EXTREM, LA SIBIU: PREZENTARE DE MODĂ ÎN BAZIN FĂRĂ APĂ, PE CALEA FERATĂ SAU ÎN PÂRÂU

Niciodată n-am putut înţelege lumea creatorior de modă, un domeniu în care poţi deveni celebru doar graţie excentricităţilor şi extravaganţelor duse la paroxism. Dacă ar fi să mă refer doar la câţiva dintre designerii români, un Răzvan Ciobanu sau un Cătălin Botezatu au epatat mai mult prin relaţiile lor neortodoxe decât prin piesele vestimentare create de aceştia. Primul, declarat pe "răspunderea" sa ca făcând parte din lumea homosexualilor, iar al doilea doar bănuit, respectivii creatori de modă nu s-ar fi putut impune niciodată în conştiinţa publicului prin tricouri inscripţionate cu "Alupigus" ori prin chiloţii cu "întăritor". Nici sibianul Dumitru (Mitichi) Preda (foto 1) nu face excepţie de la regulă. Aflat nu demult în centrul unui scandal de proporţii cu fosta sa colaboratoare şi iubită, Ioana-Cristina Antonescu, care l-a acuzat de escrocherie, acesta şi-a continuat nestingherit afacerile.
Aşa se face că a ajuns directorul festivalului de modă Feeric Fashion Day, care se desfăşară în aceste zile la Sibiu. Evident că acesta se distinge în primul rând prin extravaganţa dusă la extrem, în speţă prin prezentări de modă în spaţii neconvenţionale: un bazin fără apă, un pârâu, un aeroport, un depou CFR. Marţi, în prima zi a festivalului, a fost prezentată colecţia vstimentară a Adrianei Goilav la terminalul Aeroportului Sibiu (foto 2), iar cea a Biancăi Popp prin pârâul din spatele Oranjeriei palatului de vară al baronului Brukenthal din Avrig făcând doar obiectul unui video shooting pe locaţie, din cauza timpului nefavorabil (foto 3).
Cea de-a doua zi a festivalului s-a desfăşurat la Muzeul Civilizaţiei şi Tradiţiei Populare Astra unde Olimpia Dobrotă a prezentat colecţia "Frenezia Cusăturilor Decorative", pentru ca seara, sub boltele luminate de la Casa Artelor studenta sibiană Andra papuc să prezinte colecţia de licenţă "Hall of Fame".
În cea de-a treia zi a festivalului, prezentarea colecţiei Anamariei Şut în Piaţa Aurarilor a avut loc pe o ploaie torenţială, aşa cum avea să se desfăşoare şi prezentarea, la Cetatea Cisnădioarei, a colecţiei designerului sibian Anca Stănilă, unde au fost aduse o grădină de trandafiri şi o...bicicletă împodobită cu flori!

Un comentariu:

  1. o asistenta nu stia cum sa iasa in evidenta , fata de noul sef doctor care nu o baga in seama . Ca sa intre in gratiile lui , a luat o pereche de ciorapi cu dungi pe mijloc . La un moment dat , ea se apleaca la un dulap , ostentativ , cu spatele , spre doctor . Ea se scuza fata de doctor ; Dl doctor ma scuzati , se vede cusatura ! La care el spune ; Cusatura , ca , cusatura , dar se vede ca..tura !..........

    RăspundețiȘtergere