joi, 20 iunie 2013

BOLNAV DE ALZHEIMER, UN PICTOR MEDIEŞEAN ŞI-A FĂCUT EXPOZIŢIE ÎN CURTEA CASEI SALE

Grigorie Muntean (foto), unul dintre cei mai prolifici artişti plastici medieşeni a ales un loc inedit de vernisare a propriei expoziţii: curtea casei sale situată pe strada J. Honterus nr. 17. Bolnav de Alzheimer şi fără putinţa de a-şi mai deplasa la vârsta de 76 de ani, ultimele creaţii sau susţine speech-uri la Muzeul Municipal ori Casa Schuller, pictorul medieşean a decis să renunţe la protocol şi să-şi primească în propria gospodărie pe toţi cei interesaţi de lucrările artistului.
Aşa se face că atât pereţii camerelor imobilului respectiv cât şi zidurile curţii au fost tapetaţe cu tablouri mai vechi sau mai recente ale acestuia. Cele câteva zeci de picturi acoperind o gamă largă de teme şi curente artistice sunt expuse, după modelul imresioniştilor francezi, începând de miercuri după amiază, când a fost vernisată expoziţia.

Un comentariu:

  1. Multumim domnule pictor , va dorim sanatate si multi ani , inainte . Lua-ti miere de albine , 3-4 picaturi de propolis , de la farmacie si daca va permite medicul , prinde-ti o albina din gradinita pe zi si lua-ti o intepatura repede . ( o parere , intrebati batrini stupari ), nu exista vrun stupar batrin cu asemenea boala . As ruga autoritatile , sa-l ajute cu o camera de supraveghere , permanenta in locuinta .Da un tablou inprumut la vrun congres , la schimb.

    RăspundețiȘtergere