miercuri, 19 iunie 2013

55 DE FILME, ÎN 5 ZILE DE FESTIVAL, LA MEDIAŞ

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Central European de Film de la Mediaş (MECEFF) care se va desfăşura în perioada 24-28 iunie, a fost prefaţată miercuri la prânz, de către directorul evenimentului, Radu Gabrea (foto). După circa o jumătate de oră, timp în care au fost prezentate trailerele celor mai importante producţii dintre cele 55 care vor putea fi vizionate în patru locaţii, exclusiv din Mediaş (Piaţa Primăriei, Sala Traube, Cinema Mediensis şi Sinagogă), Radu Gabrea şi-a motivat decizia de a alege Germania ca ţară invitată - alături de cele şapte prezente de facto la toate ediţiile celei mai importante manifestări culturale anuale din Mediaş - pe de o parte pentru că a locuit mai bine de două decenii în Germania, iar pe de altă parte pentru că este o ţară consacrată în domeniul cinematografiei, "acolo unde televiziunea publică difuzează în mod constant producţii proprii, spre deosebire de cea din România care preluând modelul televiziunilor private se ocupă doar de tot soiul de comicării ieftine". De menţionat că Radu Gabrea este şi scenaristul pelicului germane "Un bărbat ca Eva" ce evocă problematica extrem de controversată a minorităţilor sexuale de pretutindeni. Primarul Teodor Neamţu este ferm convins că această nouă ediţie a MECEFF va aduce definitiva consacrare a manifestării în speţă, mai ales că şi-a anunţat prezenţa inclusiv ministrul Culturii Daniel-Constantin Barbu, cel care a alocat pentru festival suma de 65.000 de euro.

2 comentarii:

  1. daca si urbea recunoaste , minoritatile sexuale , i-mi vine sa tai mina dreapta . VA ROG OFICIALITATI ADUCE-TI PARINTI DUMNEVOASTRA LA FESTIVAL - FILM SI PLATESC EU BILETELE . Adica ; CAVALERII SI BUFONI , aici aveti dreptate . << si a-ti jurat pe biblie >>

    RăspundețiȘtergere
  2. bravo , exceptional si la SINAGOGA . Veniti si cu copii de mina ,la festival , sa le explicati cum sau facut , aducindu-i barza !

    RăspundețiȘtergere