vineri, 4 mai 2012

NICIO ZI FĂRĂ ROMAN (8) - AZI: DEPUTATUL ARE UN C.V. "PROFESIONAL" CU STUDII ÎNALTE DE...O ZI!

Despre deputatul Gheorghe Roman am aflat că nu prea i-ar fi plăcut cartea. De aceea a și ajuns să absolve doar liceul "Automecanica" (în fapt un grup școlar), una dintre cele mai slab cotate instituții de învățământ din Mediaș. În schimb, cadrele didactice spun despre el că era mare "crai" (foto) cu toate că nu prea era bun de gură, sau folosind un argou specific, "nu le avea cu vrăjeala". Toate acestea aveau să se confirme mai târziu și până în...zilele noastre când deputatul a ajuns să copieze referate de pe internet pentru singurul său discurs rostit în plen în legislativul României. Că domnia-sa nu are un discurs cursiv, coerent și spontan a dovedit-o inclusiv la conferințele de presă organizate la sediul biroului său parlamentar, acolo unde ziariștii erau nevoiți să aștepte minute bune până când acesta își "compunea" pe hârtie tot ceea ce urma să facă public.
Tocmai de aceea, personal am rămas foarte surprins când am găsit publicat în săptămânalul medieșean "Informația săptămânii" un C.V. al deputatului, extrem de stufos și de "profesional": Facultatea de inginerie la Universitatea Pitești (eu știam că în anii '90 respectiva instituție de învățământ superior nu "forma" decât subingineri!) și în plus o sumedenie de cursuri înșirate, cum ar fi Programul Româno-German "Administrația locală modernă în serviciul cetățenilor" care - vă vine să credeți sau nu - are o durată de...o zi! Oricum multe dintre cursurile nominalizate de deputat se "absolvă" lejer în schimbul unor sume de bani, chiar fără a fi necesară prezența "la ore" a celui înscris. Cu asemenea studii nici nu-i de mirare că Gheorghe Roman a condus spre faliment, autogara Mediaș și operatorul public de transport în comun, singurele sale locuri de muncă unde a fost șef "suprem".

2 comentarii:

  1. pe vremea cand frecventa dl Roman Liceul Automecania era cotat cel mai bun liceu tehnic din Medias pe cand Petrolul, actalul SNG se situa pe ultimul loc. Asa ca, ... toti mediesenii cunosc acest lucru !!!!

    In ceea ce priveste Managementul Mediturului, a fost primul manager caruia i-a pasat si de soarta angajatilor in ceea ce priveste salarizarea si conditiile de munca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aflu lucruri noi în campania asta electorală. Sunt medieșean de-o viață, dar nu am auzit până acum ca Liceul "Automecanica" să fi fost considerat vreodată de elită.
      Legat de managementul unei firme dacă poate fi considerat performant cel care asigură condiții de muncă și de salarizare de excepție, însă pentru o perioadă limitată de timp, după care societatea comercială în speță se prăbușește (fiind lăsată pe "roșu" cu 550.000 lei) atunci înseamnă că, personal, degeaba am studiat științe economice. Sau poate că degeaba a studiat deputatul Roman discipline tehnice că, oricum nu s-a prins nimic de domnia-sa!

      Ștergere