joi, 17 mai 2012

NICIO ZI FĂRĂ ROMAN (21) - AZI: IATĂ CUM "LEGIFERA" DEPUTATUL ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI

La aproape o săptămână de la debutul campaniei electorale pentru alegerile locale, la Mediaș s-au conturat deja trei tipuri de "strategii": cea a primarului în exercițiu, Teodor Neamțu, bazată aproape exclusiv pe prezentarea realizărilor din jumătatea de mandat pe care a avut-o la dispoziție, cea a candidatului USL, Eugen Moraru, axată pe proiecte și promisiuni cumpătate și o a treia, cea a candidatului independent Gheorghe Roman care neavând nici realizări nici proiecte a optat pentru "cumpărarea" electoratului cu tot felul de "atenții". E cert însă că, între cei trei se va dă bătălia pentru câștigarea fotoliului de edil-șef al municipiului de pe Târnava Mare, toți ceilalți constiindu-se (cu tot respectul) într-o "cantitate" neglijabilă (din punctul de vedere strict al opțiunilor de vot). Mai trebuie spus că, în timp ce candidații PD-L și USL nu au apărut niciodată în presa de scandal și nici purtând pecetea unui trecut veros, deputatul Gheorghe Roman a fost (în special pe perioada mandatului exercitat în Parlamentul României) în centrul mai multor scandaluri. Ele sunt deja arhicunoscute medieșenilor (însușirea paternității referatului unui elev de liceu citit în plenul legislativului de la București, preferarea jocurilor de șah și table în dauna "legiferării", "agățarea" minorelor pe Internet prin intermediul contului creat pe un site de matrimoniale, etc).
Chiar dacă toate acestea au fost lucruri evidente la vremea respectivă, se cuvine totuși a aminti electoratului (exemplificând cu un filmuleț) modul în care a înțeles deputatul să-și exercite mandatul încredințat de electorat, sfidându-i nu doar pe aceștia ci și bunul simț. Cu ce credibilitate mai poate veni "Micul samurai" în fața alegătorilor după ce a ridicat disciplinat degețelele pentru "tăierea" pensiilor ori a salariilor bugetarilor și nu a oferit nimic în schimb (exceptând "mita" electorală)?! De altfel, am aflat deja că în cartierele "italiene" ale orașului, unde a descins zilele trecute, a fost luat, efectiv, la goană, de reprezentanți ai etniei romilor, care i-au reamintit faptul că și în anul 2008 a venit la ei în același scop (de a le solicita votul pentru a accede în parlament), după care a uitat imediat de toate promisiunile făcute.

2 comentarii:

  1. Luati o pauza de la Roman si priviti un incident ce a avut loc ieri la trecerea de pietoni de la sindicate (puneti pe HD):
    http://www.trafictube.ro/betonat-trecerea-pietoni/

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce pauza sa ia , e prea disperat ION GIRNOD dupa ROMAN , nu stiu de ce sufera atat.

    RăspundețiȘtergere