marți, 15 mai 2012

NICIO ZI FĂRĂ ROMAN (19) - AZI: "ELECTORATULE" CU CE SĂ TE SERVIM "MOCA": O FLOARE, UN CASTRAVETE, O VITAMINĂ CEVA? (PAMFLET)

N-au trecut decât patru zile de campanie electorală și la Mediaș e "veselie" mare, mai ceva ca în cunoscutul serial britanic "Muppet Show". "Marionetele" aspirante la fotoliul de primar al urbei "joacă" efectiv după cum le "cântă" staff-urile lor de campanie. Ce mai, e show total cu maeștri păpușari Roman și Moraru. "Spectacolul" a fost deschis demult de "Kermit" Roman, cel atârnat cu sforile de turlele bisericilor de unde aruncă enoriașilor tablete efervescente de vitamina C. Nu știu dacă în scop profilactic, sau pentru a fi folosite ca anticoncepționale (vă amintiți, sper, de butada de pe vremea regimului Ceaușescu potrivit căreia vitamina C era recomandată drept cel mai eficient anticoncepțional, cu condiția să fi fost ținută între genunchi!). După ce îi duce puțin cu vorba, cu preșul și cu zăhărelul, "Kermit" îi (con)duce apoi (săptămânal) cu autobuzele în excursii cu un profund mesaj subliminal: "dacă votați cu mine m-a văzut Dumnezeu, dacă nu vă ia...dracu'!". Din păcate pentru prestanța sa de ex-ofițer de carieră, "Micului samurai" îi calcă apăsat pe urme și Eugen Moraru. Astfel, după ce și-a pus "prichindeii" să asfalteze străzile afectate de megaproiectul de modernizare și de refacere a infrastructurii rutiere a urbei, doar cu hârtie și pix, acesta a ieșit, marți, să se...târguiască în piața agroalimentară. De fapt, totul nu a fost altceva decât un simplu pretext de a ieși de la "naftalină" al candidatului USL.
Deși am tot căutat (însă, fără succes!) atât în calendarul "civil" cât și în cel religios pentru a identifica o eventuală sărbătoare în data de 15 mai, negăsind am înțeles că va fi fost zi de salariu (și poate chiar de vreo primă!) motiv pentru care Eugen Moraru și-a arătat generozitatea împărțind reprezentantelor sexului frumos - la alegere - flori și...castraveți, așa cum reiese și din imagini. Lăsând însă gluma și ironia la o parte, prestația de până acum a celor doi candidați la fotoliul de primar al municipiului de pe Târnava Mare, a fost de-a dreptul jalnică! Și se mai spune că de campania electorală a candidatului USL se ocupă exclusiv o echipă de profesioniști din București! Așadar, domnilor, mâine unde mai mergem? În târgul porcilor, sau asta o lăsăm pe joi, când într-adevăr e zi de târg?! Uff, am uitat, sunteți cu toții la stadion, la partida dintre Gaz Metan Mediaș și Concordia Chiajna! Nu puteți rata oportunitatea de a face o baie de mulțime sau poate...un duș scoțian!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu