sâmbătă, 12 mai 2012

NICIO ZI FĂRĂ ROMAN (16) - AZI: ȘTIAȚI CĂ TOȚI ROMÂNII ÎI FINANȚEAZĂ "MICULUI SAMURAI" CAMPANIA ELECTORALĂ?

De când și-a anunțat intenția de a candida la funcția de primar al Mediașului, respectiv de prin toamna anului trecut, deputatul Gheorghe Roman a cheltuit, grosso modo, vreo jumătate de milion de euro, constând în concerte de muzică populară, competiții sportive, excursii, mită electorală (disimulată în produse cosmetice, mici, bere, etc). Dar până la urmă, de unde totuși atâția bani? E cert că, de la câțiva oameni de afaceri locali, însă "grosul" vine de la stat, adică de la SNT Transgaz SA Mediaș (foto). "Adevărul verde în față" este în măsură să prezinte în exclusivitate sursa sumelor colosale care se "învârt" în jurul candidaturii "Micului samurai". Nu e vorba de vreo megaanchetă penală sau jurnalistică desfășurată cu ajutorul paparazzi-lor, ci pur și simplu de indicii și raționamente simple. Înainte de a vă prezenta argumente și concluzii, vă voi oferi însă răspunsul: absolut toți românii îi finanțează campania electorală deputatului Gheorghe Roman! Cum? Prin facturile la una dintre utilități (gazul metan) pe care fiecare dintre noi le achităm lună de lună. Iată, în cele ce urmează și "dovada"! Potrivit Legii sponsorizării (nr. 32/1994), orice societate comercială cu capital privat sau de stat poate sponsoriza persoane fizice sau juridice în limita a 5-10% din profit. Anual, transportatorul național de gaze înregistreză un profit de peste 300 milioane de lei. Cinci procente ar însemna, așadar, 15 milioane de lei (peste 3,5 milioane de euro)! Dar ce legătură este între SNT Transgaz SA și Gheorghe Roman. Una simplă, dar plină de conexiuni. O perioadă importantă de timp directorul-general al operatorului național de transport gaze a fost președintele PD-L Mediaș, Florin Muntean, nimeni altul decât mentorul politic al deputatului, omul care și-a răsfățat mereu "pupila", în speță pe Gheorghe Roman. Tot la SNT Transgaz SA are o importantă funcție executivă și Elisabeta Ghidiu (fosta și probabil încă actuala șefă de cabinet a deputatului!), persoana pe care Roman o plimba de mână prin piețe, târguri și oboare în speranța obținerii (pentru aceasta) a unui mandat de europarlamentar. Tot la SNT Transgaz SA funcționează ca jurist și Ioan Petrariu, celălalt candidat "independent" la primăria Mediaș, ce s-a retras din cursa electorală, în urma unui sondaj efectuat chiar de respectivul, printre chefli, în ziua de 1 mai și care îl credita drept câștigător - bineînțeles - pe Gheorghe Roman.
În fine, mandatar financiar (facsimil) al campaniei electorale a lui Gheorghe Roman este Cornel Mihai, angajat în cadrul departamentului PR al SNT Transgaz SA. Mai e oare nevoie și de alte argumente? Concluzia e una cât se poate de clară: românii în general și medieșenii în special, au plătit și plăteasc în continuare pentru confortul și bunăstarea aceluiași concitadin, Gheorghe Roman. Păi, e corect?

Un comentariu:

  1. CATRE AUTORITATI SI CONTABILII EXPERTI;CAUTA-TI DE UNDE VIN SI VIND FACTURI FISCALE IN PIETE,PE SOSELE,SI INTRE FIRME FANTOMA DE APARTAMENT..DE UNDE I-AU ACESTE FACTURI..DIRECT DIN MONETARIE ,MONITOR ,FISC ,FINANCIAR ,INSPECTORII,AUTORITATI DE CONTROL..TOTUL ESTE CONTROLAT ,SUPRAVEGHIAT ,SI TAXAT DE CEI IN DREPT ..DE CONTROL ...

    RăspundețiȘtergere