duminică, 25 martie 2012

ÎN MOD PERIODIC, "ORGANUL" VREA SĂ DEMONSTREZE OPINIEI PUBLICE CÂT E DE INTRANSIGENT ȘI DE INCORUPTIBIL!

Ca jurnalist, am detestat dintotdeauna acțiunile comune poliție-mass media privind conduita conducătorilor auto sau a pietonilor pe drumurile publice. Găsesc total deplasat un astfel de demers care nu are nimic senzațional, încadrându-se perfect în sfera normalului respectivei profesiuni. Chiar dacă pare oarecum deplasată comparația, e ca și cum eu personal aș convoca toată presa atunci când merg la toaletă pentru "treburi" firești, tocmai pentru a demonstra opiniei publice că nu sunt...constipat! De ceva vreme am refuzat în mod deliberat să particip la astfel de "combinații" cu poliția, după ce am constatat că realitatea din sistem nu e nici pe departe atât de frumoasă, chiar și așa "fardată" cum o prezintă șefii. Bunăoară, la momente diferite, am avut discuții despre același "personaj", agentul șef de poliție din Mediaș, Radu Doja, zis și "agentul anti-presă" (pentru satisfacția sa morbidă de a-i urmări pe jurnaliști din Logan-ul "civil", SB-08-LKV și de a-i sancționa drastic). În timp ce actualii săi șefi spun că Radu Doja este cel mai intransigent și mai integru polițist medieșean de la "rutieră", "Comisarul Cattani", alias Victor Vasile declară contrariul susținând că e sufcient să scrii numele acestuia pe principalul motor de căutare, google, pentru a afla de câte ori a fost acesta cercetat pentru diverse infracțiuni inclusiv proxenetism, de fiecare dată pedeapsa fiind doar mutarea sa disciplinară de la Dumbrăveni la Copșa Mică, iar apoi la Mediaș. În plus comentariile de pe forumurile site-urilor în care acesta este protagonist, dezvăluie și un alt profil extraprofesional, pentru care ar trebui nu doar să nu mai lucreze în poliție, ci să aibă mai degrabă soarta lui...Gheorghe Doja!!! Iată, așadar doar unul ditre motivele pentru care nu iau parte la acțiunile comune poliție-mass media. Nu pot și nu voi putea niciodată prezenta fapte opiniei publice altfel decât le percep eu ca simplu cetățean neimplicat sentimental sau de altă natură în asemenea "combinații". De altfel, opinia publică și-a format de multă vreme o impresie despre sistemul polițienesc din România, pentru a mai fi presa în măsură să i-o mai schimbe sau să i-o influențeze. Una dintre cele mai recente reacții despre "organ" a avut-o, la sfârșitul acestei săptămâni, un om simplu de la țară, după ce a fost sancționat pentru că s-a deplasat cu atelajul pe drumurile publice. Pur și simplu a luat procesul-verbal de contravenție și a simulat un act de ștergere cu acesta la dos (foto), declarând că nu va plăti niciodată amendă pentru că oricum mai are zeci de astfel de sancțiuni. Coruptă până în...măduva oaselor, poliția nu mai are de foarte multă vreme nicio autoritate în fața contribuabilului care o plătește dar căruia i-a înșelat, mai mereu, așteptările!

3 comentarii:

  1. Logan-ul cu numarul de inmatriculare, SB-08-LKV, a ajuns de ceva timp cunoscut si peste hotare
    Asa numitii „agenti de circulatie“ ascunsi in loganul albastru au abuzat in mai multe randuri de anumiti cetateni straini ce tranzitau orasul dvs.
    O poza cu “cel mai intransigent și mai integru polițist medieșean de la rutieră“ ne-ar putea mult ajuta in continuare.
    Va multumim!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hahaha,Radu Doja politist integru si Alina Plugaru fata mare,cele mai tari glume,bune de spus de 1 aprile.Eu sunt din Copsa Mica,plecat de ani de zile in Spania(cam de cand Doja prindea prostiuate la barul de la iesirea din oras,le imbraca in hainele lui de politist si le-o tragea impreuna cu un alt coleg)si am ramas uimit sa citesc ca asta mai lucreaza inca in politie.

    RăspundețiȘtergere