vineri, 27 ianuarie 2012

CARIERĂ FULMINANTĂ A LUI DUMITRU CHISĂLIȚĂ: DE LA ȘEF DE MUZEU LA DIRECTOR GENERAL AL SNGN ROMGAZ MEDIAȘ ȘI APOI CONSILIER AL MINISTRULUI!

După solicitarea suspendării din funcția de director-general al SNGN Romgaz Mediaș pe perioada anchetei derulate de DIICOT, Marcel Adrian Piteiu are, începând de vineri, un nou succesor. Este vorba de inginerul Dumitru Chisăliță (foto), care în urmă cu nici o jumătate de an era un obscur "funcționar": șef al Centrului de Documentare și Informare pentru Gaze Naturale (mai cunoscut publicului drept Muzeul Gazului Metan). În august 2011, ca urmare a pensionării titularului portofoliului, Chisăliță a fost promovat în funcția de director comercial al companiei gazifere pe care de astăzi o conduce, prin ordin al ministrului de resort, Ion Ariton. Vestea este una mai mult decât îmbucurătoare pentru localnici care se temeau că se va închide robinetul sponsorizărilor pentru oraș, printr-o eventuală externalizare a celei mai importante funcții din cadrul Romgaz, dar deopotrivă și pentru reprezentanții mass-media. Dumitru Chisăliță este un medieșean prin adopție dar, spre deosebire de predecesorul său, nu este membru de partid, are o imagine imaculată și este foarte deschis în relațiile cu jurnaliștii. UPDATE: Doar două săptămâni a durat însă "poziționarea" lui Dumitru Chisăliță în vârful ierarhiei SNGN Romgaz SA Mediaș.
În chiar ultima sa zi de mandat de ministru MECMA, Ion Ariton l-a revocat din funcție și urma să fie înlocuit de Costel Totan. Considerând decizia nelegală, AGA nu a validat-o însă, astfel că Dumitru Chisăliță, căruia deși i s-a reproșat faptul că refuză să se înregimenteze politic, a rămas totuși în funcție. Asta doar pentru puțină vreme, căci, sesizând că nu va putea scăpa atât de ușor de el, noul ministru MECMA, Lucian Bode l-a numit consilier personal pe probleme specifice. Deci, totuși...până la urmă Totan, va prelua frâiele SNGN Romgaz SA Mediaș. UPDATE: Blestemul directorilor Romgaz pare a deveni, de-acum o fatalitate. Joi, 15 martie, cu prilejul Zilei Protecției Consumatorului, Dumitru Chisăliță a anunțat că, asemenea lui Marcel Piteiu și acesta a rămas...șomer, demisionând în ajun din funcția de consilier al ministrului de resort!

Un comentariu:

  1. Ce nu este, membru de partid? :))
    Sa scoata limba, sa vedeti si voi cat de portocalie e!

    RăspundețiȘtergere