marți, 16 august 2011

DECÂT VEDETĂ ÎN ROMÂNIA, MAI BINE ANONIM PRETUTINDENI


Acesta pare a fi ultimul slogan al jucătorului “cariocas” Eric de Oliveira Pereira, cel care a făcut furori în ultimul an în fotbalul din România. Plecat ca un haiduc de la echipa care l-a hrănit (la propriu!) atât pe el cât şi pe familia acestuia din “Ţara Cafelei”, cu gândul de a cuceri lumea...bună a fotbalului european, Eric se va întoarce cu coada între picioare, pentru că n-a reuşit să convingă pe nimeni de “imensul” său talent în sportul-rege. Inactiv (de fapt inexistent în ultima vreme) pe terenul de fotbal, brazilianul s-a dovedit extrem de activ pe reţeaua de socializare Facebook, acolo unde înjură de mama focului în cel mai autohton stil birjăresc, pe toţi cei care îşi permit să-l ia la rost pentru “dezertarea” sa de la Gaz Metan Mediaş. El susţine, nici mai mult nici mai puţin că, în cursul acestei săptămâni va pleca pentru totdeauna în Brazilia, împreună cu soţia Cosmina, şi fiul Deric, în vârstă de numai trei săptămâni. În condiţiile în care e cert că nu va mai putea fi legitimat la nicio altă echipă, în următorii patru ani, Eric e pe punctul de a se apuca din nou de “meseria” care i-a adus primele venituri: aceea de vânzător ambulant de butelii! Personal deplâng soarta concitadinei Cosmina care a ales să se lege la cap(la propriu!!!) cu un pierde-vară (şi iarnă!!!) decât să-şi fi văzut de cariera sa de handbalistă în plină ascensiune.Cine ştie însă, poate că, peste timp, Eric de Oliveira se va întoarce în România şi va cumpăra clubul la care a cunoscut deplina consacrare. Există un precedent în fotbalul românesc, e vorba de Cristi Borcea, actualul finanţator de la Dinamo Bucureşti, cel care a pornit să cucerească lumea mirifică a...balonului rotund, vânzând, de asemenea, butelii, în Dămăroaia!
P.S. Informații de ultimă oră dau ca sigur transferul lui Eric la ucrainenii de la Karpatî Lvov, după ce acesta a fost refuzat și de austriecii de la Red Bull Salzburg, iar altele susțin că va semna cu FCM Tg. Mureș, oraș în care tot obișnuiește să facă cumpărături de la mall!

7 comentarii:

  1. .Foarte bun articolul si la obiect! M-am amuzat copios. :)) Nu de alta, dar parca prea i se urcase vedetismul la cap.

    RăspundețiȘtergere
  2. mistocar mai mare ca romanu ..rar gasesti.cine te plateste frate pe tine sa vorbesti urat de eric..ca de un timp cand ai vreun "articol" despre sport ..vorbesti urat de eric. uite asa ca pana una alta si cu ajutorul lui gazu a intrat in prima liga ..cu golurile lui a ramas de 3 ani in liga 1 ..cu golurile lui acum joaca in europa.asa slab cum e, e mai bun ca multi de prin romania. culmea e ca tot in calul care trage caruta se da cu biciul ..cum se face ca de bratu nu scrii nimic? ..pe langa ca castiga o caruta de bani ..nu face nimic pentru echipa asta? ..oricum el isi face mai bine meseria de fotbalist ..decat ti-o faci tu pe cea de pseudo-ziarist ..el e liga 1 in fotbal ..pe cand tu esti liga onoare in jurnalism.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anonim - nu polemizez niciodata cu cei care nu au curajul raspunderii, respectiv acela de a semna comentariile pe care le posteaza. fac o ultima exceptie si precizez ca incerc, pe cat posibil sa fiu impartial, indiferent de domeniul abordat in articole portalului de fata. am sustinut cauza lui Eric pana in momentul in care am aflat de contractul semnat de brazilian in 2010, pe inca 4 1/2 ani cu Gaz Metan. lucrurile sunt cat se poate de clare, e doar vina lui ca nu a stiut sa negocieze salariul in momentul semnarii unui nou angajament. cand am sa detin informatii reale, verificabile si despre Bratu sau oricare jucator de la echipa, nu voi ezita sa le fac publice,pentru ca nu am alt interes in afara aceluia de a informa. deocamdata Eric e in culpa si isi merita oprobiul suporterilor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai bine mai modest, chiar daca ai dreptate (Eric), pentru ca la final vei fi rasplatit. Dar el a tot "amenintat" de 1 an si jumatate ca pleaca, nu stie daca mai ramane etc... Fazele astea m-au enervat la culme. Prin asta s-a vazut adevaratul lui caracter.

    RăspundețiȘtergere
  5. Iti spun eu ce anume e cert : ca unii dintre voi sunteti in plop si plopul in aer ... HABAR NU AVETI SI VB GURA FARA VOI !!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Spuneleeee nashiiico. :)) ion adevarul e ca tu habar n-ai de situatia lui eric dar iti place sa te dai atotstiutor. Problema mare ata e ca jignesti persoane pe care nici nu le cunosti.. Cum ar fi familia lui. Pe langa ca ai tupeu sa-l faci praf si pulbere ii mai si postexi articolul la el pe facebook... Poate poate iti faci si tu putin trafic. Oricum dupa cum se observa din blogul tau in loc sa fii un ziarist ca CTP sau ioanitoaia tu esti un ziarist de tabloid..

    RăspundețiȘtergere
  7. esti cumva neam cu Horoba ??? :)) ma faci sa rad ..cat ti-a trebuit pana ai scris articolul asta ??? fiecare face ce vrea cu viata lui !!! Tot respectul Eric :)

    RăspundețiȘtergere