luni, 11 iulie 2011

"CEI MAI FRUMOȘI ANI", O CO-PRODUCȚIE ROMÂNO-AUSTRIACĂ SE TURNEZĂ LA SIBIU


Casa de producție Libra Film din București, ȋmpreuna cu SK Films din Salzburg, va co-produce ȋn lunile iulie-august ale acestui an , filmul artistic de lung metraj our Big Time, (Cei mai frumoși ani), ȋn regia lui Wolfram Paulus. Povestea, petrecută ȋn anul 1944, ȋncepe la Graz și descrie ȋntȃmplările a doi adolescenți austrieci, Ferry și Alex ȋn perioada bombardamentelor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Povestea celor doi tineri, deși plasată sub auspiciile războiului, este o poveste optimistă despre prietenie, Ferry și Alex trecȃnd printr-o serie de aventuri specific vȃrstei lor (14-15 ani). Filmul, bazat pe un scenariu scris de acelasi Wolfram Paulus, va fi jucat ȋn limba germană, iar distribuția este ȋn mare majoritate formată din actori veniți din Austria și Germania. Filmările se vor desfășura integral ȋn Romȃnia iar majoritatea cadrelor de exterior urmează să fie filmate în Sibiu. Filmările vor avea loc în perioada 11 - 16 iulie, în mai multe puncte importante ale orașului.
Luni, 11 iulie, filmările vor avea loc în Muzeul de Istorie și la Baia Neptun. Între orele 7 și 12, locurile de parcare dintre intrarea în Muzeul de Istorie și turnul de pe strada Alexandru Odobescu vor fi ocupate de echipa de filmare.
Marți, 12 iulie, filmările se mută în zona Pasajului Scărilor, între străzile Alexandru Odobescu și Turnului, în zona pietonală. Între orele 7 și 16, însă, traficul auto de pe strada Târgu Vinului în direcția Faurului și de pe strada Turnului în direcția Faurului va fi oprit temporar, în reprize nu mai lungi de un minut.
Miercuri, 13 iulie, filmările se vor desfășura în zona Pieței Aurarilor și pe strada Centumvirilor. Între orele 7 și 14 accesul auto în Piața Aurarilor și pe străzile adiacente va fi restricționat iar între orele 15 și 20 nu se va circula pe strada Centumvirilor. De asemenea, în perioada de filmare pe strada Centumvirilor, circulația pe străzile Alexandru Odobescu și Tribunei între intersecția cu Mitropoliei și cea cu Bastionului va fi, din nou, restricționată pe durate nu mai lungi de un minut.
Joi, 14 iulie, filmările vor avea loc în Piața Huet unde o parte a locurilor de parcare vor fi eliberate pentru realizarea cadrului de filmare, pe durata întregii zile.
Vineri, 15 iulie, între orele 11 și 15 se va filma pe strada Cetății. Locurile de parcare vor fi ocupate pe porțiunea strada Cetății nr. 30 până la intersecția cu strada Gheorghe Lazăr iar accesul auto dinspre strada Papiu Ilarian va fi restricționat în reprize de un minut în acest interval orar. Tot vineri, între orele 14 și 24, locurile de parcare de pe strada Avram Iancu, dintre numărul 12 și magazinul Billa vor fi eliberate iar circulația va fi restricționată pe reprize.
Sâmbătă, 16 iulie, traficul pietonal în Parcul Astra va fi restricționat pe scurte perioade de timp. Totodată, vor fi eliberate locurile de parcare de pe străzile Barițiu, Lupaș și Mitropoliei până la intersecția cu Lupaș precum și de la intersecția Mitropoliei cu Lupaș până la intersecția cu strada Bastionului. Sâmbătă după-masă, de la ora 14 până la ora 21:30, locurile de parcare de pe strada Mitropoliei vor fi eliberate de la intersecția cu Tribunei până la intersecția cu strada Poștei iar traficul pe Tribunei și Mitropoliei va fi restricționat pe scurte perioade de timp. De la ora 21, filmările se mută pe strada Tribunei, între intersecția cu Mitropoliei și intersecția cu Bastionului. Locurile de parcare de pe acest tronson urmează să fie eliberate iar circulația restricționată temporar.
Toate măsurile de trafic sunt luate de reprezentanți ai casei de producție împreună cu reprezentanți ai Poliției Rutiere și Poliției Locale. Pe această cale ne cerem scuze tuturor participanților la trafic dar și pietonilor și îi rugăm respectuos să evite pe cât posibil aceste zone în perioadele de timp menționate. Faptul că majoritatea cadrelor de exterior ale filmului vor fi filmate în Sibiu reprezintă o oportunitate inedită de promovare a acestui oraș.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu