joi, 6 ianuarie 2011

SIBIENII S-AU DUS DUPĂ AGHIASMA MARE LA BÂLEA LAC





La fel cum s-a întâmplat în multe locuri din țară, joi, în ziua de Bobotează, şi la Bâlea Lac a fost oficiată o slujbă de sfinţire a apei. Slujba s-a desfăşurat chiar pe calota de gheaţă a lacului Bâlea, în faţa unui frumos altar din gheaţă. Asemenea slujbe de sfinţire a apei şi gheţii lacului Bâlea au mai fost organizate şi anii trecuţi, înainte de finalizarea construirii şi binecuvântării Bisericii de Gheaţă.
Slujba de la Bâlea Lac a fost oficiată de preoţii Ioan Ştefan Crişan, reprezentantul Bisericii Greco-Catolice „Adormirea Maicii Domnului” din Bradu şi Michael Stefan Reger (Biserica Evanghelică din Cârţa), aceştia participând şi în anii trecuţi, la diverse evenimente organizate aici în sezonul de iarnă. Din păcate, niciun reprezentant al Bisericii Ortodoxe nu a putut participa la acest eveniment.
Vremea a fost deosebit de frumoasă, cum foarte rar se întâmplă în acest anotimp în inima Masivului Făgăraş, la peste 2000 de metri altitudine, acest fapt fiind considerat de mulţi dintre cei prezenţi un dar de la Dumnezeu pentru această importantă zi de sărbătoare. Cei doi preoţi au slujit alternativ, cu respectarea rânduielilor unor slujbe de acest fel impuse de religiile pe care le reprezintă. Slujba a fost oficiată în limbile română şi germană. La festivitate au asistat câteva zeci de turişti, precum şi o parte din personalul angajat la cabanele sau staţia de telecabină de la Bâlea Lac. După sfinţirea apei, preotul Ioan Ştefan Crişan i-a botezat pe toţi cei prezenţi. De asemenea, mai târziu au fost botezaţi şi turiştii prezenţi la cabana Bâlea Lac. Sfinţirea apei şi a gheţii lacului Bâlea precede slujba prin care se va binecuvânta singura Biserică de Gheaţă din această parte a Europei, ce se află în plin proces de construire foarte aproape de binecunoscutul Hotel de Gheaţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu